Przejdź do głównej zawartości Przejdź do stopki

Monika Rajska-Wolińska obejmie stanowisko dyrektor generalnej Colliers na Europę Środkowo-Wschodnią

Colliers, wiodąca firma oferująca szeroki wachlarz usług najwyższej jakości na rynku nieruchomości oraz zarządzanie inwestycyjne poinformowała, że Monika Rajska-Wolińska awansowała na stanowisko dyrektor generalnej (CEO) Colliers w Europie Środkowo-Wschodniej, obejmującej Bułgarię, Czechy, Węgry, Polskę, Rumunię i Słowację, ze skutkiem od 1 sierpnia 2021 roku.

Rajska-Wolińska do tej pory pełniła funkcję partner zarządzającej Colliers w Polsce. Jest wielokrotnie nagradzaną liderką i ekspertką branżową z ponad 20-letnim doświadczeniem w Colliers, w tym 10 lat na stanowisku partner zarządzającej na Polskę. Zasiada również w zarządzie Coliers w regionie Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki (EMEA). Obejmując nową funkcję, będzie kontynuować rozwój firmy w regionie Europy Środkowo-Wschodniej, w którym firma zatrudnia obecnie 540 pracowników i zarządza ponad 2,3 mln m2 nieruchomości, zwiększając zakres usług Colliers dla inwestorów, właścicieli i najemców. Monika będzie raportować bezpośrednio do Chrisa McLernona, dyrektora generalnego Colliers na region EMEA.

Przeczytaj więcej w Biurze Prasowym Colliers »

Related Experts

Monika Rajska-Wolinska

Managing Partner | Poland

Warszawa

As Managing Partner of Colliers International in Poland, Monika is responsible for all strategic and operational activities of the company. She has over 20 years of experience in the real estate sector and is  a member of the Royal Institution of Chartered Surveyors, the CEO Round Table, Young Presidents' Organization and Women Leadership in Business Foundation. Monika is a licensed property manager passionate about real estate and delivering tailor made solutions. In April 2015, Monika was named Professional of the Year in the prestigious CEE Quality Awards organised in cooperation with the Financial Times. Monika is one of the twelve members of the Colliers EMEA Board, which sets the direction of the company’s development in Europe, the Middle East and Africa.

Monika graduated from the Sheffield Hallam University, Faculty of Development and Society, and holds an MBA from The Polish Open University affiliated with Oxford Brookes in London. She is a local patriot promoting Poland among foreign investors and tenants. A real fan of innovative, out-of-the-box solutions taking business to the next level of development.

Pokaż eksperta