Przejdź do głównej zawartości Przejdź do stopki

Dorota Pacławska objęła stanowisko Dyrektora ds. Finansowych na Europę Środkowo-Wschodnią

Colliers, międzynarodowa firma doradcza oferująca usługi w zakresie nieruchomości oraz zarządzania inwestycjami, poinformował, że Dorota Pacławska została awansowana na stanowisko Dyrektora ds. Finansowych (CFO) na Europę Środkowo-Wschodnią z dniem 1 października 2021 r.

Dorota jest specjalistką w dziedzinie finansów z ponad 16-letnim doświadczeniem w firmach o zasięgu międzynarodowym. W Colliers odpowiadała m.in. za procesy planowania zarządczego, wdrożenie procedur kontroli kosztów i nadzór nad nimi, organizację działu Compliance i nadzór nad nim, restrukturyzację działu prawnego oraz procesy prawne w firmie.

Dorota dołączyła do Colliers 11 lat temu z KPMG, gdzie zajmowała się audytami w sektorze nieruchomości, handlowym i przemysłowym. Posiada uprawnienia biegłego rewidenta oraz jest członkiem ACCA.

W swojej nowej roli Dorota będzie ściśle współpracować z Moniką Rajską-Wolińską, Dyrektor Generalną na region Europy Środkowo-Wschodniej, oraz szerszą kadrą zarządzającą w sześciu krajach: Polsce, Czechach, Słowacji, Węgrzech, Bułgarii i Rumunii. Dorota będzie uczestniczyć w procesie podejmowania decyzji strategicznych w regionie i raportować do Moniki Rajskiej-Wolińskiej oraz Davouda Amela-Azizpoura, Dyrektora ds. Finansowych na region EMEA.

Dorota jest wybitnym ekspertem Colliers, który w znacznym stopniu przyczynił się do naszego sukcesu w Polsce. Cieszymy się, że możemy docenić jej doświadczenie i dalej rozwijać jej karierę zawodową dzięki tej ekscytującej możliwości powiedziała Monika Rajska-Wolińska, Dyrektor Generalna na region Europy Środkowo-Wschodniej.

To dla mnie zaszczyt, móc objąć stanowisko Dyrektora ds. Finansowych na region Europy Środkowo-Wschodniej. Cieszę się, że mogę być częścią zespołu napędzającego rozwój naszego regionu powiedziała Dorota Pacławska, Dyrektor ds. Finansowych na region Europy Środkowo-Wschodniej.