Tips för dig som söker lediga lokaler i StockholmTips för dig som söker lediga lokaler i Stockholm

Söker du kontor, lager eller butik? Behöver ni större utrymmen eller är det snarare så att ni ska dela upp verksamheten på fler och mindre lokaler? Oavsett vilket är ni det viktigt att flyttar till lokaler som passar just era behov och förutsättningar.

Jakten på den rätta kommersiella fastigheten eller lokalen kan ibland tyckas lång och snårig, men det finns genvägar. Genom att konsultera en professionell fastighetsrådgivare med stort nätverk får du inte bara hjälp med att överblicka det aktuella utbudet, de vet också mer om vilken typ av fastighet som krävs för att din verksamhet ska utvecklas på rätt sätt.

I analysen av era specifika behov och när du väljer bland lediga lokaler i Stockholm eller andra städer är det avgörande att fundera över bland annat följande:

Läge

Vilken plats passar din verksamhet bäst? Var finns era kunder och leverantörer? Centralt läge innebär fördelar som tillgänglighet och passar den som prioriterar direkt kundkontakt. Däremot finns det mycket pengar att spara på att välja lokaler som ligger lite utanför stadskärnan och där hyran är lägre. Detta passar till exempel företag med behov av större lokaler och lager.

Även behovet av och tillgången till parkering, restauranger och liknande är bra att tänka på när det kommer till lokalens läge.

Lokaltyp

När det gäller uthyrning av lokaler så hänger det nära samman med verksamhetstyp. En butik kräver helt andra förutsättningar än ett lager eller ett kontor, och vad du arbetar med avgör med andra ord vilken typ av lokal som passar. Fundera även över ditt behov av förråd, faciliteter, kök, personalutrymmen och liknande.

Storlek

Hur stor är din verksamhet och vad arbetar ni med – produktion eller försäljning eller både ock? Hur många anställda, och hur stor maskinpark? Frågorna är många men avgörande när det kommer till lokalens storlek. Men det räcker heller inte att bara anpassa beslutet efter rådande förhållanden. Fundera också över framtiden och era mål med verksamheten. Kanske kommer den att vara dubbelt så stor inom några år, klarar lokalerna en sådan utveckling?

Att hitta rätt lokaler för just era behov är ingen enkel eller självklar sak. Ta hjälp av en professionell fastighetsrådgivare som Colliers om du vill hyra lokal eller köpa kommersiell fastighet. Kontakta dem idag eller läs mer på deras webbplats.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Colliers International”