Skip to main content Skip to footer

Orange Cyberdefense offices in Wijnegem: warm design in a unique setting

202202 Case Orange Cyberdefense  News  Hero image

Visitors enter the offices of the new Orange Cyberdefense headquarters in Wijnegem on the seventh floor and are immediately greeted by a breathtaking view of the Albert Canal and the green surroundings. A long glass window frames this unique view in a trendy area of the Antwerp suburbs. In the centre of the reception area, two large sofas in the brand's colours invite us to enjoy the view. Light woods, neutral colours with a few light touches of colour... The tone is set: here, the link with the outside is preserved and the atmosphere is warm and welcoming.

211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0010 211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0007

 

This is indeed the general atmosphere that our interior architect, in collaboration with our client, was able to convey through the 4 floors of this office space. But the relationship between Colliers Belgium and Orange Cyberdefense started long before the design stage. Discover or rediscover this success story in our previous article published a few months ago.

211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0204

 

On the office floors, the space was also designed to open up the view and let in as much natural light as possible. The dynamic office space faces the window, with the coffee corner, the landing desks and informal meeting areas. Quiet areas, such as closed offices or meeting rooms, were therefore placed to the sides. Floor coverings in different materials and colours, as well as a set of black wooden slats, also visually outline these two areas. The colour scheme remains neutral, but warm, in the brand's primary colours: black and white, with a few cheerful touches of orange.

211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0075 211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0080

 

211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0092 211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0125 211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0071

 

The brand's secondary colours have been integrated in small touches in the cafeteria. Green, blue and yellow accents can be found in this large, friendly space, which is entirely dedicated to relaxation and entertainment. In order to keep a cosy and warm atmosphere in this large space, the cafeteria has been visually divided in two by a set of black slats. On one side is a kitchen and catering area, on the other side a slightly raised podium and a large screen have been installed, making this space dynamic and suitable for presentations. The two spaces communicate with each other and are not completely separated from each other, which helps to preserve the luminosity of the entire area. In the same theme, a "fun room" has also been installed on this floor.

211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0096 211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0094

 

211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0103 211217ColliersOrangeCyberdefenseBenjaminBrolet0106

 

In a few words: a characterful turnkey project with a recognizable style that welcomed its new occupiers in October 2021.

We wish Orange Cyberdefense all the best in this new inspiring and friendly working environment. Want to see more? Go to our Pinterest account right now!


Related Experts

Lynn de Mey

Project Manager

Brussels (Colliers)

Curious and multifaceted  Project Manager with a passion for culture, design & social events. Managing architectural projects, assisting upcoming exhibitions, organizing cultural events and working in an international environment are my daily drive…

View expert

Bruno Meert

Interior Designer

Brussels (Colliers)

Fit-out of the offices of Friesland  Campina in Destelbergen, Belgium 

Within Colliers;

- Danone 

- Sofina;  interior design + follow up works 

- Cmi ; interior design + follow up works 

- Betv/Voo; Interior design 

- JDE douwe egberts 

View expert