Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Kendt kontordomicil i Birkerød solgt til privat investor

PR foto Blokken 76 Birkerd 750

Blokken 76 er præmieret for sine arkitektoniske kvaliteter og går for at være en af de smukkeste kontorejendomme i Birkerød. 

Sælger er Brock og Michelsen Ejendomsselskab ApS. Gregers Brock var administrerende direktør i Brock og Michelsen A/S, en virksomhed med en lang historie (etableret i 1905) inden for mekanisk optik. Virksomheden har bl.a. haft eneforhandlingen af ZEISS produkter i Danmark siden 1921, og den blev i 2012 solgt til Carl Zeiss, Tyskland. 

”Vi opførte i sin tid domicilet til eget brug og det blev brugt indtil for to år siden, hvor Carl Zeiss A/S flyttede til et andet domicil i Birkerød. Jeg er glad for, at Colliers kom på banen og fandt en køber til ejendommen, så sagen fik en afslutning,” siger Gregers Brock, adm. direktør i Brock og Michelsen Ejendomsselskab ApS.

Hos Colliers har erhvervsmægler Helle Andersen formidlet handlen.

”Strategien var at finde en køber eller lejer, der i forvejen var i Birkerød og dermed kendte til områdets kvaliteter,” siger Helle Andersen. Og strategien lykkedes, for det bliver virksomheden RAMCON, der i dag har dansk hovedkontor i Birkerød, der flytter ind i Blokken 76 den 1. oktober. 

Køber af ejendommen er Jens Nielsen, der i forvejen ejer 45 erhvervslejemål. 

”Jeg faldt for ejendommen, fordi det er er pæn ejendom opført i gedigne materialer. Den passer godt ind i min portefølje. Normalt har jeg flere lejere i mine ejendomme, men her lykkedes det at lukke sagen med en lejer og en kontrakt med lang uopsigelighed. Ejendommen giver et godt afkast, så alt i alt er det en rigtig god case,” siger Jens Nielsen.

Fun fact

Med reference til ejendommens adresse, Blokken, har Jens Nielsen købt ejendommen under selskabsnavnet NKOTB ApS, det står for New Kids On The Block, et amerikansk boyband, der havde sin storhedstid i slutningen af 80’erne og start 90’erne. 

Fakta om ejendommen

Ejendommen, der består af hovedbygningen fra 1980 og en tilbygning fra 1999, har et samlet areal på 1.920 m2, heraf 480 m2 lager. Ejendommen er tegnet af de to modernistiske arkitekter Ib og Jørgen Rasmussen, der i samme periode tegnede det præmierede Birkerød Rådhus. 

Blokken 76 er kendetegnet ved høj kvalitet og funktionalitet, samt imødekommende og lyse rum, der den dag i dag er særdeles velegnede til kontoranvendelse. 

Modtog i år 2000 ”Klassikerprisen” af Bedømmelsesudvalget til fremme af godt og smukt byggeri i Birkerød og desuden i 2001 ”Virksomhedsprisen” af Koordinationsudvalget for Det Rummelige Arbejdsmarked i Birkerød Kommune.

 

Kontakt

Helle Andersen

Senior Commercial Real Estate Advisor

København

Helle arbejder primært med rådgivning, salg og udlejning inden for industri og logistik, men påtager sig også investerings- og udviklingssager.

Se profil