Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Hotelbranchen post corona: Det bliver godt igen… i 2023

PR foto Peter Winther foran Admiral Hotel 750

I en ny analyse ser Colliers på, hvordan den danske hotelbranche er blevet påvirket af corona indtil nu. Colliers giver også sit bud på, hvornår antallet af hotelovernatninger vil være normaliseret, da det har afgørende indflydelse på investorinteressen for hotelejendomme. 

”Investeringer i hoteller tog for alvor fart i Danmark for 3-4 år siden, hvor bl.a. pensionskasserne fik øjnene op for den aktivklasse. Det skete efter, at der nærmest var et hotelboom op igennem 2010’erne med rekordhøj omsætning og indtjening de sidste 3 år. Markedet er klart blevet mere modent, men lige nu er investorerne blevet mere forsigtige efter det, jeg bedst kan betegne som et frit fald i hotelovernatninger som følge af corona,” siger Peter Winther, CEO Colliers i Danmark. 

Colliers oplever allerede nu en betragteligt nedsat efterspørgsel på hotelejendomme.

”Øget turisme er den væsentligste driver for efterspørgslen. Mit bud er, at vi skal godt ind i 2022, før vi nærmer os samme antal overnatninger som i 2019. På den baggrund er det klart, at investorerne søger mod mere sikre investeringer som boligejendomme,” siger Peter Winther med henvisning til en netop offentliggjort analyse, hvor Colliers giver et skøn på den fremtidige udvikling for antal overnatninger. 

DKPULSQ2Art3Fig4Tabel

 

Colliers har lavet ovenstående prognose under den forudsætning, at den nuværende udvikling fortsætter, hvor COVID-19 kommer mere og mere under kontrol både herhjemme og i Europa samt grænserne gradvist genåbnes. 

”Vi må nok forvente højere flypriser, hvilket vil influere negativt på antal overnatninger. Til gengæld vil vi se øget aktivitet på konferencemarkedet, hvilket vil trække den anden vej. Sidst men ikke mindst vil Danmarks værtskab for EM i fodbold, samt Tour de France prologen, have en – om end kortvarig – positiv effekt på antal overnatninger,” siger Peter Winther.

I 2019 var det netop en hotelhandel, der toppede listen over de 5 største transaktioner i Danmark, da Admiral Hotel i København blev solgt til Midstar. Det var Colliers, der formidlede transaktionen, og Peter Winther har igennem en årrække rådgivet i netop handler med hoteller. 

Hele analysen kan ses på Colliers’ hjemmeside her.

 

Kontakt

Peter Winther

Executive Director | Partner | MRICS

København

Peter er Executive Director og har ansvaret for Colliers’ danske Investment & Capital Markets-teams. Peter bistår med strategisk ejendomsrådgivning samt formidler salg af større erhvervs- og investeringsejendomme, herunder hoteller og butikscentre, samt ejendomsporteføljer og ‑selskaber.

Se profil