Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Portefølje af studieboliger i København solgt

Teglholmsgade 36 750

På vegne af en udenlandsk investor har Colliers netop formidlet salget af to ejendomme med i alt 184 studieboliger. Ejendommene er solgt til to forskellige danske udbydere af investeringsprojekter og ejendomsfonde målrettet private investorer. 

”Studieboliger er fortsat interessante for investorerne, fordi markedet for studieboliger i København er præget af høj efterspørgsel og stigende lejepriser. Studieboliger har historisk set været handlet til et højere afkast end andre boliger, men spændet er nu nede på 0-25 basispoint. Det er langt hen ad vejen et tegn på, at segmentet er blevet interessant for en bredere række af investorer,” siger Jacob Bruun Borring, Manager, Capital Markets, Colliers. 

Markedet for studieboliger er under forandring

”Vi forudser en fortsat stor udvikling på studieboligmarkedet. Udbuddet af studieboliger vil stige i de kommende år, samtidig med at antallet af studerende er stagnerende. Desuden er studiepligten afskaffet, hvilket giver investorerne flere muligheder. De kan f.eks. vælge at leje ud til enlige eller nyuddannede, ikke blot studerende. Alt i alt forudser vi en ændret konkurrencesituation, hvor beliggenhed vil spille en endnu større rolle end i dag”, siger Jacob Bruun Borring.

Nedenstående figur viser, at antallet af studerende i hovedstadsområdet er fladet ud de senere år, samtidig med at udbuddet af studieboliger er øget. Det anser vi imidlertid ikke for et problem, da udbuddet først er steget de sidste par år. Det betyder, at der har været et historisk underudbud, som har tvunget mange unge til at blive boende hjemme. Det har også betydet, at flere unge har bosat sig i store lejligheder, som de har delt med andre, fordi det var den eneste anden mulighed. Vi tror dog på, at netop fordi udbuddet er blevet større, så vil de studerende på sigt ikke blot få nemmere adgang til en studiebolig, men blive en smule mere kræsne i forhold til beliggenheden.

Forholdet mellem udbud og eftersprgsel studieboliger i hovedstadsomrdet


Gode beliggenheder

Begge de solgte ejendomme er velbeliggende, hvorfor de står stærkt i den fremtidige konkurrencesituation på studieboligmarkedet. 

Teglholmsgade 36 er en nybygget og effektiv ejendom med kort afstand til den fremtidige Sydhavnsmetro, Aalborg Universitet og de attraktive havneområder på Teglholmen.

Søndre Fasanvej 90 er et tidligere plejehjem, der i 2016 blev konverteret til studieboliger. De studerende har indkøbsmuligheder i stueetagen, samt adgang til fitness andetsteds i bygningen. Desuden ligger ejendommen tæt på caféerne og butikkerne i Valby samt de mange uddannelsesinstitutioner på Frederiksberg.

Transaktioner i en coronatid

”Denne handel viser, at det godt kan lade sig gøre at gennemføre transaktioner selv i en coronatid. Der er stadig både investeringsinteresse og likviditet i markedet, og selvom en del investorer er lidt tilbageholdende, ser vi også både aktive og beslutningskraftige investorer,” siger Peter Winther, CEO, Colliers. 

”Når det så er sagt, så er vi stadig et stykke vej fra et normalt fungerende marked, og vi vil først se en mere normaliseret aktivitet, når samfundet, og ikke mindst grænserne, bliver åbnet mere op,” siger Peter Winther. 

 


Kontakt

Peter Winther

Executive Director | Partner | MRICS

København

Peter er Executive Director og har ansvaret for Colliers’ danske Investment & Capital Markets-teams. Peter bistår med strategisk ejendomsrådgivning samt formidler salg af større erhvervs- og investeringsejendomme, herunder hoteller og butikscentre, samt ejendomsporteføljer og ‑selskaber.

Se profil