Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Sammen på kontoret hver for sig

Sammen p kontoret hver for sig_1536

Efter en måned med hjemmearbejde åbner Colliers nu en smule op. Tilbuddet om at vende tilbage til kontoret er blevet godt modtaget, men hovedparten af medarbejderne arbejder dog fortsat hjemmefra. For de medarbejdere, der er tilbage på kontoret, gælder særlige retningslinjer.

Den gradvise åbning sker, fordi nogle af Colliers’ medarbejdere begyndte at føle sig udfordrede efter en måned med hjemmearbejde. Ledelsen ønskede at imødekomme medarbejdernes ønske om at vende tilbage, og iværksatte derfor i sidste uge en gradvis genåbning af kontorerne. Medarbejderne opfordres dog fortsat til at fortsætte hjemmearbejde, såfremt det er muligt.

”Vi har i ledelsen fuld forståelse for, at det i længden kan blive anstrengende at arbejde hjemme. Bor man f.eks. i en mindre lejlighed og skal dele pladsen med en sambo, der også arbejder hjemme, så kan det blive noget presset. Det er netop situationen for flere af vores yngre medarbejdere, og det kan gå ud over både effektivitet og arbejdsglæde,” siger Peter Winther, CEO Colliers Danmark.

”Man får jo en smule ”ø-kuller”, hvis man skal opholde sig på meget lidt plads 24-7. Det ville jeg heller ikke selv kunne holde ud. Vi vil rigtig gerne tage hensyn til vores medarbejderes velbefindende, så derfor har vi valgt at tilbyde de medarbejdere, der føler sig særligt udfordrede i forhold til at fortsætte hjemmearbejdet, at de kan komme tilbage på kontoret,” siger Peter Winther, der i øvrigt også har været til de første fysiske møder med kunder, naturligvis uden håndtryk og med behørig afstand imellem parterne.

”Både jeg selv og kunderne havde det lidt ligesom køerne, der kom på græs her i weekenden. Vi var meget klar til at komme i gang med at lave forretninger igen. Hos Colliers mærker vi, at der er en anelse mere aktivitet og spirende optimisme blandt vores kunder nu, end der var inden påskeferien. Vi har dog stadig en udfordring, når det kommer til særligt de udenlandske kunder, men der kan vi ikke gøre andet end at væbne os med tålmodighed,” slutter Peter Winther med henvisning til de lukkede grænser og de udfordringer, det giver i forhold til besigtigelser og fremvisninger for udenlandske investorer. 

De medarbejdere, der møder op, skal tage en række forholdsregler. Der skal først og fremmest holdes to meters afstand til nærmeste kollega, både mellem borde og generelt i omgangen på kontoret. I praksis er dette løst ved at sprede folk og arbejde forskudt i teams. Der serveres også kun portionsanretninger til frokost, ligesom der er indført ekstra høje hygiejnekrav i forhold til afspritning af diverse kontaktflader. Medarbejderne er også blevet opfordret til at transportere sig til og fra arbejde på en så sundhedsforsvarlig måde som muligt. For eksempel opfordres de til at undgå myldretiden, hvis de benytter offentlig transport, eller til at tage cyklen, hvis det er muligt. 

Det var medio sidste uge, at der blev åbnet op for at arbejde på Colliers’ forskellige kontorer, hvor der forventes en fuld genåbning den 10. maj, som tingene ser ud nu. Det er under en tredjedel af alle medarbejderne, der har benyttet sig af tilbuddet om at komme tilbage på kontoret, således arbejder flertallet fortsat hjemmefra.


Kontakt

Peter Winther

Executive Director | Partner | MRICS

København

Peter er Executive Director og har ansvaret for Colliers’ danske Investment & Capital Markets-teams. Peter bistår med strategisk ejendomsrådgivning samt formidler salg af større erhvervs- og investeringsejendomme, herunder hoteller og butikscentre, samt ejendomsporteføljer og ‑selskaber.

Se profil