Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Danmark i top tre i ny undersøgelse af regeringers tiltag under coronakrisen

Mette F_1536x1040px

En ny analyse fra Colliers International kortlægger, hvilke tiltag regeringer i 31 lande i EMEA (Europa, Mellemøsten, Afrika) har taget for at afbøde de negative konsekvenser af COVID-19 pandemien. Colliers har indsamlet data fra de lokale kontorer i de pågældende lande, ligesom analysen trækker på offentligt tilgængelige data. 

Colliers har vurderet bredden og dybden af de forskellige tiltag og rangeret dem på en skala fra 1 – 5, hvor 5 er bedst. Danmark indtager en topplacering sammen med Tyskland og Holland. De regeringer, der har gjort mindst indtil nu, er Sydafrika, Rusland og Saudi Arabien. 

Analysen ”COVID-19 European Real Estate Markets Government Response” kortlægger, hvordan regeringer på tværs af EMEA-regionen understøtter erhvervslivet med specifik reference til låneregler, tilskudsordninger, regulering af lån, løntilskudsordninger mm. Analysen afdækker også om der er nogle særlige force majeure regler, der har indflydelse på lejekontrakter. 

En længere udgave af pressemeddelelsen kan læses her, og selve undersøgelsen kan læses her (begge på engelsk).

Kontakt

Peter Winther

Executive Director | Partner | MRICS

København

Peter er Executive Director og har ansvaret for Colliers’ danske Investment & Capital Markets-teams. Peter bistår med strategisk ejendomsrådgivning samt formidler salg af større erhvervs- og investeringsejendomme, herunder hoteller og butikscentre, samt ejendomsporteføljer og ‑selskaber.

Se profil