Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Danske Banks hovedkontor på Holmens Kanal solgt

DanskeBankinsocietyHIGHRES 750

Thylander Gruppen har i partnerskab med den tyske pensionskasse Ärtzeversorgung West-phal Lippe og KanAm Grund gennemført køb af Danske Banks historiske hovedkontor på Holmens Kanal. Colliers og Accura har rådgivet køber. 

Der er tale om et samlet ejendomskompleks på ca. 50.000 kvm fordelt på 15 bygninger unikt beliggende ved Kongens Nytorv i området mellem Holmens Kanal, Bremerholm og Vingårdsstræde. De ældste bygninger er over 200 år gamle og rummer vigtige arkitektoniske værdier og en righoldig historie - ikke bare om Danske Bank, men også om København og Danmark. 

Ejendommene er fuldt udlejede til Danske Bank, der i 2023 flytter hovedsædet til et nyopført domicil på postgrunden ved Københavns Hovedbanegård.
Efter Danske Banks fraflytning vil området over de efterfølgende år gennemgå en markant transformation. Fra at være lukket og introvert vil området blive udviklet til at blive en integreret og udadvendt del af byens liv med et attraktivt mix af kontorer, butikker, hotel og restauranter m.v. i høj kvalitet. 

Lars Thylander, bestyrelsesformand for Thylander Gruppen udtaler: 

”Dette er en enestående og historisk mulighed for at berige byen med et nyt unikt bymiljø i høj kvalitet til gavn for København”, og forsætter; ”en mulighed som denne møder man kun få gange i livet og vi er stolte over at Thylander Gruppen får den centrale rolle i at forløse potentialet til gavn for nuværende og kommende generationer af københavnere”. 

Kristian Krogh, CEO/Managing Partner for Thylander Gruppen siger: 

“Det er usædvanlige tider at offentliggøre en så stor transaktion i, men fokus er her på den lange bane og vi har flere år foran os til detaljeret at få planlagt udviklingen af ejendommene”. Han tilføjer; ”vores dygtige team har gjort et kæmpe arbejde med at få realiseret købet og nu starter vi på det spændende udviklingsarbejde. Vi kommer til yderligere at forstærke vores organisation med dygtige medarbejdere til at bistå med denne og andre spændende projekter, som vi arbejder med i Thylander Gruppen.” 

Handlen er formidlet af CBRE på vegne af Aberdeen Standard Investments repræsenteret ved Capital Investment. Køber har været rådgivet af Colliers og Accura. Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købesummen.

 

Kontakt

Peter Winther

Executive Director | Partner | MRICS

København

Peter er Executive Director og har ansvaret for Colliers’ danske Investment & Capital Markets-teams. Peter bistår med strategisk ejendomsrådgivning samt formidler salg af større erhvervs- og investeringsejendomme, herunder hoteller og butikscentre, samt ejendomsporteføljer og ‑selskaber.

Se profil

Emil Helmsøe-Zinck

Director and Head of Valuation & Advisory

København

Emil har det daglige ansvar for Vurdering & Rådgivning i København. Han har indgående kendskab til de investeringskrav, der stilles af internationale investorer og store danske pensionsfonde, og hans primære arbejdsopgaver inkluderer detaljerede markedsanalyser og vurderinger af erhvervs- og investeringsejendomme samt rådgivning af kunder angående strategiske investeringsbeslutninger.

Se profil