Spring til hovedindhold Gå til sidefod

FLEXA flytter hovedkontoret til Aarhus og åbner nyt butikskoncept

2020 01 27 flexa flytter hovedkvarter til aarhus 1536
FLEXA, der producerer børnemøbler i dansk design, flytter primo april fra Hornsyld til den ikoniske ejendom Bispegården i Aarhus centrum. Flytningen sker som et naturligt led i en strategi om at komme helt tæt på forbrugerne. Colliers har stået for udlejningen og formidlede også salget af ejendommen i 2019, hvor det aarhusianske ejendomsselskab Emilienborg købte den.

FLEXA flyttede allerede for 10 år siden al produktion ud af Danmark til Estland. Nu er turen så kommet til en flytning af 32 (ud af 70) medarbejdere fra Hornsyld til Aarhus. Tilbage i Hornsyld bliver lager- og distributionsfaciliteter, samt et prototypeværksted. De 32 medarbejdere, der flytter, er ledelsen, it, økonomi, salg, marketing og designudvikling. 

Det nye lejemål består af cirka 1.100 kvadratmeter. På den første etage møder man marketing side om side med FLEXA HOUSE, et helt nyt butikskoncept. Der bliver tale om en helt ny form for shopping-oplevelse, kunderne vil ikke opleve at træde ind i en butik, men derimod i en lejlighed med flere forskellige rum, hvor forskellige koncepter vil folde sig ud i en hjemlig setting. Kunderne kan så at sige opleve møblerne i et naturligt miljø fremfor i et klassisk opbygget udstillingsmiljø. 

”Beslutningen om at flytte til Aarhus har været et ønske, der er opstået i naturlig forlængelse af virksomhedens transformation fra produktions- til design- og detailvirksomhed. Det er vigtigt for os at komme helt tæt på de danske forbrugere, så vi på første hånd kan få deres reaktioner på nye designs og tiltag, før vi ruller dem ud i hele verden” udtaler Carsten Dan Madsen, CEO i FLEXA, og fortsætter:

”Vi har i dag 140 FLEXA franchise butikker i hele verden, men vi har manglet et sted herhjemme, hvor vi kan gå forrest med at teste nye tiltag af. Omsætningen i Danmark udgør en meget lille del af den samlede omsætning, men det er netop det danske design, der er vores succes i udlandet, vi er positioneret som en dansk designvirksomhed, så Danmark vil altid være et vigtigt testmarked”.

At valget falder på Aarhus centrum er ikke tilfældigt.

”Vi er ved at flytte os til at blive mere og mere digitale. Onlinehandel, både gennem vores forhandlere og for os selv, vil komme til at fylde langt mere i årene fremover og det kræver medarbejdere med andre kompetencer. Det har været svært for os at tiltrække de unge talenter til Hornsyld, så vi gik bevidst efter et sted tæt på offentlig transport, men også med parkeringspladser til både medarbejdere og kunder,” siger Carsten Dan Madsen.

FLEXA har kigget efter en passende ejendom i et par år og var ikke i tvivl da de så Bispegården. Benedichte Bruun erhvervsmægler i Colliers forstår godt hvorfor:

”Bispegården ligger meget centralt i Aarhus og det er en helt unik ejendom med en charme, der er svær at drive op ret mange andre steder i byen. Vi nåede knap nok at markedsføre ejendommen, før henvendelserne strømmede ind,” siger Benedichte Bruun, erhvervsmægler i Colliers og tilføjer, at det stadig er muligt at leje de tilhørende side- og bagbygninger.