Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Sweco og Årstiderne Arkitekter flytter sammen i historisk bygning på Trøjborg

Willemoesgadekaréen

Colliers har formidlet udlejningen af 3.000 m² ejendom på Willemoesgade i Aarhus til Sweco. Sweco opkøbte Årstiderne Arkitekter tilbage i januar sidste år, og virksomheden flytter nu sammen i det nye kontordomicil på Trøjborg. Her får de et af Aarhus’ mest spændende kontorer i shedtagsbygningen med et storrumskontor på ca. 2.500 m² i ét plan med et utrolig flot lysindfald via shedtaget.

”Det har været vigtigt for os at finde nogle lejere, som kan værdsætte arkitekturen og genbruge bygningen med industri-looket. Vi har på intet tidspunkt haft planer om at rive bygningen ned, da vi jo netop forsøger at bevare den klassiske gamle Trøjborg-bygning”, siger Klaus Gad, som er én af de tre ejere af Willemoesgadekarréen, og fortsætter: 

”Det er nogle bygninger med rigtig meget historie, som også har huset mange spændende virksomheder igennem tiden, så vi vil sørge for, at de eksisterende bygninger bevares i videst muligt omfang, men med en renovering, som er i tråd med det oprindelige industri-look.”

Ejendommen, som stammer fra starten af 1900-tallet, har tidligere huset bl.a. Otte Mønsteds Margarinefabrik, Jydsk Papirlager og senest Aarhus Universitet, som fraflyttede i 2017. Bygningerne har derfor været brugt til alt fra produktion og undervisning, til kantine og administration.

”Bygningerne på Willemoesgadekarréen er på samlet knap 16.000 etagemeter, så de udgør næsten en lille bydel på Trøjborg. Det er derfor utrolig positivt, at vi har fundet nogle lejere, hvor arkitekturen stadig er i centrum, så man bevarer den historie, der er i ejendommen og området. Det bliver nu spændende at se, hvem der skal være nabo til Sweco”, siger Torben Olesen fra Colliers, som har været mægler på sagen.

Også Klaus Gad er rigtig tilfreds med sagens forløb:

”Det har været et fantastisk samarbejde med Colliers, hvor vi har været meget trygge ved, at de nok skulle finde de rette lejere til vores ønsker. Jeg er derfor også meget tilfreds med, at det nu er Sweco, der flytter ind i ejendommen”.

Kontakt:

Torben Olesen
Erhvervsmægler
+45 51 32 50 43
Torben.olesen@colliers.com

Klaus Gad
+45 22 98 35 34
Klaus.gad@outlook.com