Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Sjældent udbudt ejendom i Kolding solgt til dansk investor

PR foto Solgrden Kolding 750

Investeringsejendommen kaldes i folkemunde ’Solgården’ og er beliggende Sdr. Havnegade midt i Kolding. Ejendommen har hidtil fungeret som en andelsboligejendom, hvor foreningen nu har valgt at opløse sig selv med henblik på salg af ejendommen. Colliers har været medvirkende til en række lignende transaktioner, primært i København, men også i stigende grad andre steder i landet – med den rette rådgivning giver det gode muligheder for andelshaverne.

”Solgården er en kendt ejendom i Kolding, både på grund af det markante solcelleanlæg på toppen, men også på grund af størrelsen og den centrale beliggenhed,” siger direktør, partner René Neesgaard fra Colliers i Vejle, der har rådgivet sælgerne. Han uddyber:

”Investeringsmarkedet for boligudlejningsejendomme er vokset meget de seneste år. Særligt centralt beliggende ejendomme som denne driver væksten, og når ejendommene er større, giver det muligheder for at tiltrække større danske investorer”

Solgården blev solgt ved et fortroligt udbud i Colliers’ brede netværk med interesse fra flere sider.

Den tidligere andelsboligforening valgte at sælge ejendommen til en boligfond, der forvaltes af Thylander Gruppen. I følge Colliers’ opgørelser blev der i 2018 solgt andelsboligejendomme for cirka 1 mia. kroner. Der er fortsat interesse for at sælge, da andelshaverne dermed får en større fleksibilitet som lejere og får frigivet den værdi, som de ellers har bundet i andelsbeviserne.

Rådgivning og gennemførelse af salg af større boligejendomme og særligt andelsboligforeninger kræver dybdegående viden om en lang række forhold og et nationalt netværk for at sikre sælgerne den optimale proces. Bestyrelsesformanden i netop dette salg udtaler i den forbindelse:

”Vi har hele tiden følt os trygge i forløbet og er glade for resultatet”.

Fakta om Solgården:

  • 5.651 m²
  • 80 boliger
  • Gns. boligstørrelse 68 m²
  • 5 mindre erhvervslejemål

Kontakt
René Neesgaard
Director, Partner
+45 61 55 18 18
rene.neesgaard@colliers.com