Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Boliger i Aalborg er fortsat en god investering

Hen over sommeren har der været talt og skrevet om stor tomgang for lejligheder i Aalborg. Det betyder dog ikke, at investorerne skal holde sig fra Aalborg, snarere tværtimod lyder vurderingen fra Colliers’ afdeling i Aalborg.

”Jeg vil godt indrømme, at der ER bygget meget i Aalborg, men der er ikke bygget FOR meget. Virksomhederne i og omkring Aalborg har gode tider, ligesom skolerne og Aalborg Universitet fortsat tiltrækker mange studerende. Det skaber et behov for boliger” siger direktør og partner, Claus Sondrup.

Man får ikke Claus Sondrup til at miste optimismen på fremtiden for boligbyggeri og investeringer i Aalborg. Hans holdning er, at det handler om at få bygget det rigtige både i forhold til størrelse og priser, så skal efterspørgslen nok være der, både fra lejerne og investorerne. 

”Prognoserne peger på en befolkningstilvækst i Aalborg på godt 11% frem mod 2045. Gå en tur i byen og du mærker, at der er liv alle vegne, både i kernen af byen, men også i de nye boligområder, der er skudt op. Universitetet, UCN og Aalborgs øvrige ungdomsuddannelser har ca. 40.000 studerende. De skal have noget at bo i, ikke kun under studietiden, der skal også være nogle gode boligtilbud til dem, når de kommer ud i deres første job, hvilket meget vel kan være i Aalborg, hvor der er fornuftig gang i erhvervslivet” siger han og tilføjer:

”Lærernes Pension har netop investeret i det nye område Stigsborg og flere større udenbys ejendomsselskaber kigger stadig på Aalborg. Det giver grund til optimisme, at også de udenbys investorer bliver ved med at søge mod byen trods den aktuelle tomgang. Projektudviklerne skal være opmærksomme på, hvilke typer af lejligheder der mangler, både nu på den korte bane og på længere sigt. Det handler om at finde den rette balance mellem de store lejligheder og mindre lejligheder i et overkommeligt prisleje”.

Kontakt
Claus Sondrup
Director, Partner
+45 20 91 87 01
claus.sondrup@colliers.com


Kontakt

Claus Sondrup

Senior Director | Partner

Aalborg

Claus arbejder primært med formidling af erhvervs- og investeringsejendomme samt strategisk planlægning og ejendomsrelateret rådgivning.

Se profil