Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Lejere ankom med båd til nyt kontor og nye fællesskaber i historiske bygninger

”Pak dit kontor ned i en kasse og kom ned på gaden”, lød beskeden til medarbejderne i konsulentvirksomheden DAMVAD Analytics, da de torsdag skulle flytte til nye lokaler. Den nye lokation var kendt, men hvad medarbejderne ikke vidste var, at de skulle sejle dertil. Ejendommen er ejet af Lennart Lajboschitz, der – som vi kender det fra andre af hans projekter – har en spændende vision for stedet, en vision han er godt i gang med at gøre til virkelighed.

DAMVAD Analytics, der har 35 medarbejdere, flytter til Christianshavn – Overgaden Oven Vandet – i historiske bygninger, der skal danne rammen om et kreativt og dynamisk miljø med et mix af fremtidens boligformer, kontorer, hotellejligheder og restaurant. Lennart Lajboschitz købte ejendommen (der består af flere bygninger herunder bl.a. Bådsmandshuset, Kanalhuset og Havehuset) i 2016 og har sørget for en gennemgribende renovering. Han har tidligere investeret i ejendomme og ejer bl.a. den tidligere Absalon kirke på Vesterbro, der i dag er omdannet til folkehus med et væld af aktiviteter.

”Jeg købte ejendommen på Christianshavn, fordi den så interessant ud og jeg ville lave noget med den, jeg vidste bare ikke hvad”, fortæller Lennart Lajboschitz i et interview til Colliers, der står for udlejningen og i øvrigt også var mægler ved salget af Absalon Kirke.

Hos Colliers er begejstringen over at være betroet denne udlejningsopgave stor.

”Det er altid et kæmpe privilegie som erhvervsmægler at arbejde sammen med en ejendomsudvikler, der har en så skarp vision med sit projekt, og som er så kompromisløs når det gælder et gennemgribende renoveringsprojekt af en fredet ejendom som denne. Udlejer har formået at transformere en bedaget og hensygnende ejendom fra 1754, der senest har huset Orlogsmuseet, til at blive en moderne kontorejendom, uden at gå på kompromis med hverken kvaliteten eller respekten for det traditionelle håndværk. Det er meget ærværdigt og faktisk en gave til København, at revitalisere en så historisk bygning, og gøre den relevant, vedkommende og især brugbar for det danske erhvervsliv,” siger Martin Østengaard, erhvervsmægler Colliers København.

Lennart Lajboschitz flytter selv ind i en lejlighed i ejendommen, en lejlighed, der tilbage i tiden var beboet af Johanne Louise Heiberg, en af 1800-tallets store skuespillerinder og forfattere. Men han flytter ikke kun ind med hustruen, for ejendommen kommer til at være hjem for cirka 30 familiemedlemmer, lige fra børn, børnebørn, svigermødre til onkler.

”I familien talte vi om, hvordan fremtidens boformer ville se ud og vi spurgte os selv, hvordan vi gerne selv ville bo. Vi vil drive en restaurant på stedet, og vi har planer om bed & breakfast og hotellejligheder”, siger Lennart Lajboschitz, der i forbindelse med renoveringen allierede sig med arkitekt Bente Lange, der har speciale i historiske bygninger. Der er tale om en fredet ejendom med en meget stærk karakter og renoveringen er sket med dyb respekt for dette, renoveringen skulle således tage vare på den særlige karakter og understrege den. Alt er vedligeholdt og istandsat efter de gamle håndværksmæssige traditioner, og materialevalget går hånd i hånd med kvaliteten fra en svunden epoke.

Lennart Lajboschitz har holdninger til, hvilke lejere, der skal ind i ejendommen:

”Jeg er meget opmærksom med hensyn til lejere, for jeg vil gerne have nogen ind, der kan se visionen og køber ind i fællesskabet. De skal komme med en åbenhed og en lyst til at kommunikere med hinanden på kryds og tværes, og have lyst til at lave noget sammen. Jeg har ikke en færdig recept for det her, men jeg tror på, at der vil ske en kolossal forandring i måden at tænke kontormiljøer på, de gamle måder og strukturer er i opbrud. De unge generationer på arbejdsmarkedet vil udfordre det etablerede, og de vil ikke sættes i bås hverken bogstaveligt i klassiske kontormiljøer, eller i overført betydning”, slutter en begejstret Lennart Lajboschitz.

Og den første lejer – DAMVAD Analytics - køber 100% ind i den tankegang:

”Det betyder utrolig meget for vores medarbejdere, hvor vi har vores kontor. Vi vil rigtig gerne være med her fordi vi er tiltalte af det udadvendte og fællesskabet med andre, vi tror på at vi i dette fællesskab kan have det sjovt sammen og dele nogle oplevelser”, siger Anders van Dhürbourgh-Jacobsen, CFO DAMVAD Analytics og fortsætter:

”Valget faldt på netop disse lokaler, fordi hele tanken bag og indretningen fremmer den måde vi samarbejder på. Vi har ikke faste pladser, men placerer os efter, hvilke projekter, vi arbejder på. Og så har vi brug for stillerum, hvor vi kan fordybe os. Vi er meget begejstrede for den måde lokalerne er renoveret på, udlejer har gjort det på en god måde, det hele er gennemsyret af høj kvalitet, og det var kraftigt medvirkende til, at vi valgte netop dette lejemål. Vi søgte netop lokaler med sjæl og historie, vi har slet ikke set på lokaler i noget moderne eller nybygget”.

Hos DAMVAD Analytics cykler alle medarbejderne på arbejde og en beliggenhed i centrum blev derfor vægtet højt, da de nye lokaler skulle findes, ligesom nærheden til byens tilbud var afgørende. En beliggenhed i centrum er også noget virksomhedens kunder sætter stor pris på. Medarbejderne blev meget begejstrede, da de blev præsenteret for de nye lokaler, og har meget store forventninger til, hvordan det vil være at arbejde der.

Ejendommen består af flere lejemål i både Kanalhuset og Bådsmandshuset, mere information og lejeprospekt fås ved henvendelse til Colliers.

 

Kontakt
Martin Østengaard
Erhvervsejendomsmægler
+45 20 40 02 55
martin.ostengaard@colliers.com

 

2019 06 28 billede 6

 

2019 06 28 billede 5

 

2019 06 28 billede 1

 

2019 06 28 billede 4

 

2019 06 28 billede 3


Kontakt

Martin Østengaard

Director and Head of Office Leasing, Copenhagen

København

Se profil