Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Åboulevarden 18 er solgt – ny ejer er begejstret

Det er en af de ikoniske ejendomme i Aarhus, der netop har skiftet ejer. Sælger er Børge Nyeland, der har solgt til en gruppe private investorer repræsenteret af Actus A/S, et aarhusiansk selskab, der beskæftiger sig med ejendomsinvestering.

Ejendommen er i 3 etager – tagetagen er uudnyttet – og har et samlet etageareal på 1.264 m2. Ejendommen er beliggende på hjørnet af Åboulevarden og Skolegade, og blev opført i 1851. Bygherre var H.F. Baesser, der var skræddermester og derfor, samt på grund af den karakteristiske form, blev bygningen navngivet ’Pressejernet’. I folkemunde kaldes den da også stadig for ’Strygejernet’.

Ejendommen huser den populære café Globen Flakket. Globen Flakket er mest kendt for aktiviteterne i stueetagen, men faktisk anvendes 1. salen også, den udlejes løbende til både møder og til selskaber. 2. sal er udlejet til mediebureauet Dentsu Aegis, der har kontor og kantinefaciliteter samlet her, som et supplement til deres kontor i naboejendommen. Tagetagen er pt uudnyttet. 

”Udviklingen omkring åen er gået stærkt de senere år. Hvor ejendommen før lå i den lidt tungere ende af Åboulevarden, hvor der ikke skete så meget – når man lige ser bort fra Skolegades storhedstid – så er den i dag en del af et nyt og lækkert miljø omkring Dokk’en og det nye torv på Europaplads,” siger erhvervsmægler Torben Klitgaard, Colliers Aarhus og fortsætter:

”Tidligere var det ikke alle, der nåede helt hen i den ende af Åboulevarden, men det er der vendt op og ned på siden åen blev åbnet og Dokk’en slog dørene op, så i dag er der livlig aktivitet i området”.

Køber af ejendommen kan ikke skjule sin begejstring over nyerhvervelsen:

”Jeg bliver glad i låget, hver gang jeg går forbi ejendommen, som gammel Aarhus-dreng er det en ejendom, der betyder meget for mig, den har været en del af mit byliv i mange år,” udtaler partner Claus Møller, Actus og fortsætter:

”Vi er ved at undersøge mulighederne for at udnytte tagetagen. Vi vil gerne udvide med en etage mere, og hvis det bliver en realitet, så vil vi etablere lejligheder deroppe. Hvis det ikke bliver til noget, så vil vi nok udnytte tagetagen til kontorformål, men vi er først lige ved at undersøge de forskellige muligheder sammen med en arkitekt”. 

Kontakt
Torben Klitgaard
Commercial Real Estate Advisor, Senior
+45 20 45 30 69
torben.klitgaard@colliers.com


Kontakt

Torben Klitgaard

Senior Commercial Real Estate Advisor

Aarhus

Torben arbejder primært med køb og salg af investeringsejendomme med fokus på boligudlejningsejendomme samt afståelse og udlejning af butikslejemål. Herudover arbejder Torben med projektorienterede opgaver vedrørende dagligvare-/udvalgsvarebutikker og boliger.

Se profil