Spring til hovedindhold Gå til sidefod

NY ANALYSE | Copenhagen Property Market Report 2019: Ejendomsmarkedet netop nu - still going strong

Vores årlige analyse af erhvervsejendomsmarkedet viser, at totalafkastet på ejendomsinvesteringer i Storkøbenhavn i 2018 var 8,9%, og dermed gav disse investeringer langt højere afkast end både aktier og obligationer. Priserne steg 4,5%, og Colliers forventer fortsatte stigninger, dog i et betydeligt mere moderat tempo.

CEO Peter Winther præsenterede i dag rapporten ”Copenhagen property market report 2019” for godt 300 indbudte gæster i Tivoli Congress Center. Her gennemgik han de vigtigste trends i 2018 og kiggede frem mod 2019.

”Det danske ejendomsmarked er grundlæggende stabilt, og det er min klare vurdering, at markedet vil vedblive at være sundt i 2019. Det eneste, der for alvor kan ryste markedet, er et lidet sandsynligt scenarie med en ny global, finansiel krise, hvor de internationale investorer sælger ud i marginalmarkeder,” siger Peter Winther og fortsætter:

”Markedet kan sagtens absorbere en rentestigning, som typisk vil være en konsekvens af en kraftig økonomisk fremgang med inflationære risici. Fortsat lave renter, som skyldes en svagere økonomi, er faktisk mere problematisk for erhvervsejendomme, fordi det vil sende tomgangen i vejret og sætte huslejerne og priserne under pres.”

Helt så galt tror Peter Winther dog ikke det vil gå i 2019.

”Investorerne var ganske risikovillige i 2018, hvor vi så, at transaktionsvolumen uden for Storkøbenhavn faktisk steg, selv om det samlede transaktionsvolumen i Danmark faldt. Investeringsmarkedet i København domineres fortsat af internationale investorer, mens danske investorer i højere grad har rettet deres interesse mod de større byer i Jylland og på Fyn, hvor de direkte afkast er lidt højere end i København,” siger Peter Winther og fortsætter:

”Vi forudser i 2019 en fortsat stor investeringsinteresse fra både danske og internationale investorer. Men det er sandsynligt, at investorerne i lyset af risikoen for en vis opbremsning af økonomien igen vil rette deres interesse mod de mere defensive sektorer, primært boliger, hvor segmenterne student housing og senior living er i meget høj kurs.”

Colliers præsenterer rapporten i Aarhus torsdag. Rapporten kan hentes i en udvidet digital version HER.

 

Kontakt
Peter Winther
CEO, Partner, MRICS
+45 28 19 66 76
peter.winther@colliers.com


Kontakt

Peter Winther

Executive Director | Partner | MRICS

København

Peter er Executive Director og har ansvaret for Colliers’ danske Investment & Capital Markets-teams. Peter bistår med strategisk ejendomsrådgivning samt formidler salg af større erhvervs- og investeringsejendomme, herunder hoteller og butikscentre, samt ejendomsporteføljer og ‑selskaber.

Se profil