Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Første lejer i hus til nyt kæmpe distributionscenter i Greve

Bilimportøren Interdan er første lejer i det 100.000 m2 store lager-og logistikcenter, der er blevet bygget af den europæiske udvikler MG Real Estate. Interessen er stor for de kommende lejemål, lyder det fra mæglerne Colliers og CBRE.

Det hører til sjældenhederne, at der bygges spekulativt, når det kommer til lagerfaciliteter i Danmark. Og det hører i særdeleshed til sjældenhederne, at det sker i størrelsesordenen 100.000 m2, som det er tilfældet med det nye Greve Distributions Center (GDC). Det er byggeriets to mæglere, Colliers og CBRE, enige om. Men det ser ikke ud til at være den store udfordring at afsætte lejemålene i trit med, at de er færdige.

De første 20.000 m2 står klar til indflytning i februar, og første lejer til det store byggeri er nu i hus. Det bliver bilimportøren Interdan, som har underskrevet en kontrakt på 14.120 m2.

Moderne lagerfaciliteter betyder hurtigere service 
Interdan, som hidtil har haft lager i Hedehusene, forventer, at flytningen vil kunne mærkes positivt på forretningen. De ekstra kvadratmeter og loftshøjden på 12.20 meter betyder, at bilimportøren kan samle lagerbeholdningen af reservedele til Peugeot, Citroën, Opel og DS centralt ét sted og udnytte pladsen optimalt.

”Flytningen betyder, at vi kan yde en væsentligt hurtigere service til specielt vores Opel-forhandlere, fordi vi hidtil har måttet distribuere reservedelene fra vores lager uden for Stockholm. Placeringen i Greve er også strategisk god i forhold til at sikre hurtig levering i både Københavnsområdet og det øvrige Danmark,” siger Jesper Rasmussen, Chief Executive Officer i Interdans datterselskab K.W.Bruun Logistik A/S, som i praksis er dem, der kommer til at bebo det nye lejemål.

Det danske marked vækker udenlandsk interesse 
Det er tredje gang, at den europæiske udvikler MG Real Estate investerer i et udviklingsprojekt i Danmark, og det bliver langtfra sidste gang, fortæller Anton Van Vlerken, Chief Country Officer for Nederlandene og Danmark hos MG Real Estate.

”Det danske marked passer godt ind i vores overordnede investeringsstrategi. Som ejendomsudviklere kigger vi efter parametre som tilgængelighed, fleksibilitet og moderne faciliteter, når vi skal investere. Greve Distributions Center tjekker alle boksene og mere til – der er også taget højde for miljøet gennem led-belysning, fjernvarme, solceller og vandafledningssystemer, og der er en gårdsplads, hvor selv meget store lastbiler kan komme til,” siger Anton Van Vlerken om MG Real Estates investering.  

Markedet for logistik og lagerbyggerier i vækst 
Interessen for logistik og lagerbyggerier er generelt stor lige nu, fortæller Tina Iburg, Senior Commercial Real Estate Advisor hos Colliers, som sammen med CBRE står for udlejningen af GDC:

”Markedet er rigtig godt, og vi har den laveste tomgang i lang tid. Selv gamle, slidte lagerbygninger er lejet ud. Det skyldes til dels den voksende internethandel, men også at flere virksomheder er blevet opmærksomme på, hvad de rette lagerfaciliteter kan betyde for deres økonomi,” siger Tina Iburg fra Colliers, der formidlede lejemålet til Interdan.

Steen Kjelstrup, Senior Property Advisor hos CBRE, mener også, at vi kommer til at se væsentligt mere til denne type moderne multianvendelige lagerhaller fremover.

”Vi er allerede i dialog med flere interesserede lejere. Vi forventede, at faciliteterne primært ville tiltrække e-handelsvirksomheder, men byggeriet henvender sig faktisk til en langt bredere skare. Vi er i kontakt med både pharma-virksomheder, transportvirksomheder og grossistvirksomheder, som har lignende behov. Den her type byggeri kunne godt gå hen og blive en ny standardtype,” siger Steen Kjelstrup, Senior Property Advisor hos CBRE.

 

Kontakt
Tina Iburg
Commercial Real Estate Advisor, Senior
+45 51 44 50 95
tina.iburg@colliers.com


Kontakt

Tina Iburg

Senior Certified Commercial Real Estate Advisor

Aarhus

Tina arbejder primært med udlejning og salg af bruger- og investeringsejendomme inden for kontor, industri og logistik samt projektudvikling.

Se profil