Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Erhvervsejendomme: Stigende efterspørgsel på Fyn i 2018

2018 bød generelt set – i hele Danmark - på høj aktivitet. Dette smittede også af på aktivitetsniveauet hos Colliers Fyn, der rapporterer om et fornuftigt år med afslutning af flere gode sager i årets løb.

”Vi kan godt mærke, at markedet er under forandring, med stigende fokus på ikke kun Odense, men også de større kystbyer og beliggenheder langs motorvejsnettet, så vi fik afsluttet mange gode sager på hele Fyn. På udlejningsmarkedet var det særligt kontorlokaler, der var i høj kurs, og her nød vi godt af fremgangen i robotindustrien her i Odense, således udlejede vi blandt andet 6.800 kvm til Universal Robots,” udtaler Martin Pedersen, partner og direktør Colliers Fyns.

Han tilføjer, at også logistikejendomme langs motorvejen er eftertragtede.

Blandt andre store udlejningssager kan nævnes udlejning af 2.660 kvm kontor til Miljøstyrelsen og 2.327 kvm til Coworking, der udbyder kontorfællesskaber.

Kun retail-segmentet har lidt udfordringer - her er lejepriserne under pres, og der er en del ledige lokaler i centrum. Forklaringen er givetvis de markante bygningsarbejder i midtbyen, og at den fysiske detailhandel generelt er under pres, hvilket man naturligvis også mærker på Fyn. Særligt restaurantsegmentet har imidlertid udlignet noget af effekten fra den vigende detailhandel. Det er dog Colliers’ klare forventning at retail-markedet igen vil rette sig, når letbanen står klar, bl.a. med nyt stoppested i bunden af Kongensgade. Dette vil medvirke til en naturlig gennemstrømning fra begge ender af gågadenettet, og dermed give yderligere liv i midtbyen.

 

Internationale investorer fandt Fyn fin

Transaktionsmarkedet bar præg af fortsat investorinteresse for ejendomme i provinsen, særligt M7 Real Estate var på indkøb i det fynske, således erhvervede de i alt 17.328 kvm ejendomme, både kontor og produktionsejendomme. Derudover var der flere markante transaktioner, hvor vi blandt andet sluttede året af med at formidle cirka 200 boligenheder i Svendborg, som en del af Heimstadens køb af ”Thylander-porteføljen” – årets største transaktion i Danmark. Så de internationale investorer har for alvor kastet deres fokus på Fyn i det forgangne år.

 ”Generelt kan vi ikke klage over investorinteressen. Vi kan dog godt mærke, at særligt i forhold til projektejendomme i boligsegmentet, er investorerne blevet endnu mere fokuserede på den helt rigtige beliggenhed, således at man ikke er så eksponeret for en potentiel mætning af markedet. En mætning nogen forventer i fremtiden, idet der udbydes mange nye boliger i de kommende år” siger Martin Pedersen. Derudover er der en bred efterspørgsel også fra lokale og regionale investorer.

I forhold til 2019, har Colliers Fyn netop fået mandat på salg af investeringsejendomme for ca. 750 mio., ligesom man i de første måneder af året forventer at kunne offentliggøre et par markante transaktioner på Fyn. Colliers Fyn består af i alt 8 personer, 6 mæglere og 2 sagskoordinatorer.

 

Kontakt
Martin Pedersen
Partner
+45 20 45 30 55
martin.pedersen@colliers.com


Kontakt

Martin Pedersen

Senior Director | Partner

Odense

Martin arbejder primært med salg og udlejning af investeringsejendomme.

Se profil