Spring til hovedindhold Gå til sidefod

NREP og DOMIS indgår samarbejde om færdigudvikling af Risskov Brynet

NREP og DOMIS har indgået aftale om i fællesskab at færdiggøre udviklingen af Risskov Brynet, som er et tidligere industriområde i Aarhus. Udviklingen af det attraktive område blev påbegyndt for fire år siden.

Tilbage i 2014 startede opførslen af et nyt aarhusiansk boligområde, Risskov Brynet, bestående af 125.000 etagemeter bolig og et mindre areal til erhvervsformål i form af blandt andet to dagligvarebutikker. Der har generelt været stor efterspørgsel for boligerne, hvilket kan tilskrives deres gode kvalitet og attraktive beliggenhed.

NREP og DOMIS har indgået aftale om at færdigudvikle Risskov Brynet. Aftalen omfatter i alt ca. 36.000 etagemeter boligbyggeri. I første omgang igangsættes byggeriet af 199 boliger, fordelt på 17.300 etagemeter, som forventes opført inden for de kommende 2 år. Entreprenør Kaj Ove Madsen A/S, som har stået for opførslen af de eksisterende boliger i Risskov Brynet, kommer til at være ansvarlig for byggeriet.

Jakob Flymer, Investment Manager i NREP, udtaler: ”NREP har i dag investeret i mere end 260.000 etagemeter i Aarhus i en kombination af projekter og ejendomme, og vores involvering i Risskov Brynet er med til at cementere vores ambition om at tage en stor og aktiv rolle i at gøre byen til et endnu bedre sted at bo og arbejde. Vi er glade for at have fået mulighed for at samarbejde med DOMIS, som har sat et positivt fodaftryk på byens skyline, og ser frem til, at vi sammen skal færdiggøre Risskov Brynet, der allerede har manifesteret sig som et attraktivt og efterspurgt boligkvarter.”

Direktør for DOMIS, John Skovbjerg, er også begejstret for samarbejdsaftalen, og udtaler:  ”Vi er rigtig glade for at kunne offentliggøre denne aftale, hvor vi sammen med en betydelig nordisk investor som NREP kan fortsætte den igangværende udvikling af Risskov Brynet med opførelse af foreløbig yderligere 199 boliger. Den store efterspørgsel for de hidtil opførte boliger, dokumenterer kvaliteten af dem samt Risskov Brynets fantastiske beliggenhed tæt på Universitetet, Riis Skov og centrum af Aarhus. Vi glæder os til at fortsætte udviklingen af området sammen med NREP og Kaj Ove Madsen A/S Aarhus.”

Boligerne opføres med DGNB Guld-certificering, og bliver et af Aarhus` første boligbyggerier med denne certificering inden for bæredygtighed. Certificeringen af boligerne ligger i øvrigt i tråd med intentionerne i helhedsplanen for Risskov Brynet, som tager afsæt i at skabe en bæredygtig bydel. DGNB tager højde for en lang række parametre indenfor bæredygtighed og skal indtænkes i alle projektets faser lige fra støj og jordhåndtering under opførelsen til materialevalg og det endelige energiforbrug i boligerne.

Om DGNB-certificeringen siger Elisabeth Hermann Frederiksen, ansvarlig for bæredygtighed hos NREP: ”I dag opholder danskerne sig indendørs op mod 90% af døgnet, og kvaliteten af vores boliger påvirker os derfor i høj grad. Det er vigtigt for NREP at bygge både sunde og bæredygtige boliger, der er tilpasset moderne menneskers behov. Blandt andet derfor går vi efter en DGNB Guld-certificering.”

Accura har været rådgiver for NREP, mens DLA Piper og PWC har været rådgivere for DOMIS. Colliers International har formidlet handlen.

 

Kontakt
Carsten Gørtz Petersen
Partner
Direkte +45 28 19 66 71
carsten.goertzpetersen@colliers.com