Spring til hovedindhold Gå til sidefod

Colliers International køber Sadolin & Albæk

Peter Winther bliver ny adm. direktør i Colliers i Danmark, Jeppe Schønfeld fortsætter i en rolle som viceadm. direktør. Opkøbet sker som led i en ambitiøs vækststrategi i den globale koncern. Når fusionen er gennemført bliver Colliers ubestridt markedsleder i Danmark. Parterne selv betegner det som det perfekte match.

Den førende globale erhvervsmægler- og rådgivningsvirksomhed Colliers International Group Inc. (NASDAQ og TSX:CIGI) meddelte i dag på børsen, at virksomheden har overtaget aktiemajoriteten i Sadolin & Albæk A/S med henblik på at fusionere virksomheden ind i Colliers International Danmark A/S. Colliers har en unik partnerskabsmodel, der betyder, at de nuværende partnere i Sadolin & Albæk, samt partnerkredsen i Colliers i Danmark, vil bevare et betydeligt ejerskab af virksomheden. Den fremtidige partnerkreds består af i alt 13 personer. Samlet set vil Colliers i Danmark nu have ca. 150 medarbejdere og tilbyde et bredt udvalg af services inden for capital markets, corporate solutions, udlejning og salg af investerings- og brugerejendomme, byudvikling, analyse og vurdering samt corporate finance. Virksomheden vil fortsat tilbyde landsdækkende service med kontorer i København, Aarhus, Vejle, Aalborg og Odense. Konditionerne for overtagelsen er ikke offentliggjort.

 

Colliers udbygger styrkeposition i Norden
Sadolin & Albæk blev etableret i 1967 og er anerkendt for uovertrufne kompetencer inden for capital markets med fokus på high end-transaktioner.

“Dette opkøb kommer i kølvandet på vores seneste opkøb af markedslederen i Finland tidligere i år, og det gør Colliers til den dominerende spiller i endnu et nordisk marked,” siger Chris McLernon, CEO, Colliers International EMEA.“ Ved at gå efter de stærkeste aktører på markedet udvider vi gradvist vores forretning med endnu flere talentfulde og professionelle medarbejdere, så Colliers nu er en af de stærkeste erhvervsmægler- og rådgivningsvirksomheder på tværs af Norden.”

 

Et optimalt match
”Jeg er virkelig glad for, at Sadolin & Albæk vil være en del af Colliers. De er uden sammenligning den stærkeste mægler på high end-transaktionsmarkedet og har et outstanding capital markets-team for slet ikke at nævne deres analyse- og vurderingsteam. Vi supplerer hinanden optimalt og med den fælles bredere platform vil vi kunne servicere og rådgive vores kunder på alle plan på et meget højt niveau,” udtaler Jeppe Schønfeld. ”Jeg anser det som et stort privilegie at skulle arbejde tæt sammen med Sadolin & Albæks medarbejdere og partnerkreds, som gennem en årrække har været anerkendt som de førende rådgivere i den danske erhvervsmæglerbranche.”

 

Visionen er klar
”Vi er meget begejstrede over at blive en del af Colliers, som giver os et globalt brand og en enestående markedsposition i Danmark - og som samtidigt muliggør, at vi fortsætter som partnere og medejere. Colliers er i forvejen en landsdækkende og meget betydende spiller på det danske marked, og vi vil tilsammen kunne tilbyde vore kunder den mest kvalificerede rådgivning overalt i Danmark inden for alle segmenter af erhvervs- og investeringsejendomme,” siger Peter Winther. ”Vi går en spændende tid i møde. Jeg glæder mig utrolig meget til samarbejdet med vore nye kolleger, lokalt og globalt, og det byder helt sikkert på endnu bedre muligheder for at servicere vore kunder, udnytte væksten i markedet - og ikke mindst udviklingsmuligheder for vore dygtige medarbejdere”.

 

Kontakt
Peter Winther
CEO, Partner, MRICS
+45 28 19 66 76
peter.winther@colliers.com

Jeppe Schønfeld
Deputy CEO
+45 40 26 34 27
jeppe.schoenfeld@colliers.com


Kontakt

Peter Winther

Executive Director | Partner | MRICS

København

Peter er Executive Director og har ansvaret for Colliers’ danske Investment & Capital Markets-teams. Peter bistår med strategisk ejendomsrådgivning samt formidler salg af større erhvervs- og investeringsejendomme, herunder hoteller og butikscentre, samt ejendomsporteføljer og ‑selskaber.

Se profil

Jeppe Schønfeld

Partner, Capital Markets

København

Jeppes primære arbejdsopgaver består af projektledelse og rådgivning i forbindelse med større Capital Markets-transaktioner med danske og internationale institutionelle investorer, fonde og pensionskasser. Jeppe arbejder derudover selektivt med M&A-transaktioner med ejendomsselskaber, entreprenører, udviklingsselskaber og andre brancherelaterede virksomheder.

Se profil