Tytuł Najlepszego Pracodawcy jest przyznawany wyłącznie w oparciu o wyniki ankiet przeprowadzanych wśród pracowników. Wyniki ankiet są następnie analizowane pod kątem angażującego przywództwa, kultury wysokich wyników i wiarygodnej marki pracodawcy. Colliers International znalazł się w gronie laureatów z zaangażowaniem pracowników na poziomie 70%.

— Tytuł Najlepszego Pracodawcy jest dla nas wspaniałym wyróżnieniem, tym bardziej, że jest wynikiem ocen samych pracowników. Bardzo zależało nam na stworzeniu angażującego środowiska pracy i to się udało. W ostatnim czasie wdrożyliśmy wiele nowych programów, które na każdym etapie konsultowaliśmy z naszymi pracownikami. Wprowadziliśmy rozwiązania, które służą pracownikom i są odpowiedzią na ich realne potrzeby. Dobrym przykładem jest choćby cykl cotygodniowych szkoleń o nazwie Brainy Day, wyróżniony w konkursie HR Dream Team organizowanym przez Pracuj.pl — mówi Agata Błaszkiewicz, dyrektor ds. HR w Colliers International.

Wręczenie nagród odbyło się 25 października podczas uroczystej Gali Najlepszych Pracodawców w Warszawie. W imieniu Colliers International nagrodę odebrały Monika Rajska-Wolińska, partner zarządzający firmy w Polsce oraz Agata Błaszkiewicz, dyrektor ds. HR.

— W Colliers zawsze dbaliśmy o przyjazną atmosferę i relacje z pracownikami. Mamy pewne zasady, które nam w tym pomagają. Są to otwartość, dialog, szacunek, współpraca. Te zasady na co dzień funkcjonują w firmie i wyznaczają styl w jakim pracujemy, są częścią naszego DNA. Włączanie pracowników w proces decyzyjny dotyczący wybranych aspektów działania firmy ma wiele zalet. Choć wśród wielu organizacji takie podejście nadal budzi niepokój, przykład Colliers pokazuje, że naprawdę warto to zrobić. Można długo debatować nad tym, co zaangażuje pracowników, ale prościej i przyjemniej jest ich o to po prostu zapytać — mówi Monika Rajska-Wolińska, partner zarządzający Colliers International w Polsce.