— Zespół ICADE będzie stanowił doskonałe uzupełnienie naszej dotychczasowej działalności w zakresie doradztwa i przyczyni się do realizacji naszych planów rozwojowych — powiedział Gilles Betthaeuser z Colliers. — Nowa spółka Colliers International – Investment & Asset Management będzie nadal oferować elastyczne rozwiązania rynkowe dopasowane do indywidualnych potrzeb klientów, aby pomagać im w osiąganiu zamierzonych celów w zakresie podnoszenia wartości aktywów. To podejście do zarządzania aktywami, w połączeniu z naszą ukierunkowaną na osiąganie wyników kulturą korporacyjną, umożliwiło dostarczanie naszym klientom długoterminowych strategii maksymalizacji wartości.

— Dopasowanie naszych spółek – ich kultury korporacyjnej, wartości, wysokiej jakości obsługi klientów oraz działań na rzecz pracowników – w znacznym stopniu przyczyniło się do finalizacji tej transakcji — dodał Romain Frémont. — Obie spółki są znane ze swojego przedsiębiorczego podejścia i szerokiego wachlarza ekspertów, których wiedza i doświadczenie pracują nad podniesieniem wartości na rzecz klientów. Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że staliśmy się częścią Colliers International.

— To przejęcie stanowi kolejny ważny krok w rozwoju naszej działalności we Francji — powiedział Chris McLernon, dyrektor zarządzający Colliers w regionie EMEA. — Dodatkowo dywersyfikuje naszą działalność, powiększa przychody i umożliwia nam wzmocnienie działalności w zakresie zarządzania aktywami i doradztwa w Europie Zachodniej. To nasze trzecie przejęcie w Europie w tym roku, po Hatton Real Estate w Wielkiej Brytanii i WPM Group w Holandii.

CIIAM Group