OVO Wrocław to kompleks ekskluzywnych apartamentów (169 lokali), biur (3850 mkw. powierzchni biurowej), lokali handlowych (4600 mkw.) i pięciogwiazdkowego hotelu DoubleTree by Hilton (189 pokoi hotelowych). Całkowita powierzchnia inwestycji wynosi 48 627 mkw. Budynek będzie liczył 9 kondygnacji , w tym 2 podziemne.

– OVO Wrocław to kompleks stworzony dla najbardziej wymagających klientów. Mieści się w samym sercu miasta w pobliżu prestiżowych ulic handlowych i Parku Słowackiego. Handlowa część obiektu to zarówno znane światowe marki, ale także te niszowe, lokalne. – mówi Karolina Jamróz, Associate Director, Dział Powierzchni Handlowych, Colliers International

Twórcą projektu jest pracownia Gottesman-Szmelcman Architecture, a deweloperem spółka Wings Properties Sp. z o.o., wchodząca w skład dużej grupy deweloperskiej Star Group Poland. Generalnym wykonawcą OVO Wrocław jest renomowana firma Eiffage Polska Budownictwo SA.

Budynek zostanie oddany do użytku w drugim kwartale 2016 roku, zaś już w przyszłą środę 22 października odbędzie się ceremonia uświetniająca zakończenie budowy części podziemnej kompleksu.