Firma J.S. Hamilton Poland, która świadczy specjalistyczne usługi w zakresie badań laboratoryjnych, wprowadziła się do obiektu Kolmet w lipcu tego roku. Spółka zajęła 154 mkw. powierzchni biurowej. Techem, dostawca rozwiązań do zarządzania energią dla branży nieruchomości, wynajął 475 mkw. powierzchni biurowej i 403 mkw. powierzchni magazynowej. Z kolei Falck Medycyna, największy dostawca usług ratownictwa medycznego w Polsce, wprowadzi się do obiektu w styczniu 2015 roku. Zajmie 780 mkw. powierzchni biurowej i 145 mkw. powierzchni magazynowej.

Kompleks biurowo-magazynowy Kolmet mieści się przy ul. Jana Olbrachta 94, w odległości pięciu kilometrów od Warszawskiego Centrum Biznesowego. W sąsiedztwie budynku znajduje się Centrum Handlowe Wola Park. Obiekt posiada 12 tys. mkw. powierzchni biurowej oraz 7,7 tys. mkw. powierzchni magazynowej. Część biurowa zajmuje sześć kondygnacji. Do dyspozycji najemców i ich gości jest parking dla 360 pojazdów.

„Mamy przyjemność powitać firmy J.S. Hamilton Polska, Techem i Falck, które znalazły się w gronie nowych najemców budynku Kolmet. Jest to potwierdzeniem niesłabnącej atrakcyjności budynku, będącego unikalną kombinacją powierzchni biurowej i magazynowej. Dzielnica Wola staje się ważnym miejscem na warszawskim rynku powierzchni biurowych i magazynowych.” – mówi Chris Naylor, Partner w Mosaic Property LLP