Grupa AOS powstała w 1997 roku. Zatrudnia ponad 450 specjalistów z branży nieruchomości – w tym doświadczonych doradców, inżynierów, architektów, projektantów, kierowników projektów i analityków finansowych specjalizujących się w dziedzinie nieruchomości komercyjnych i instytucjonalnych. Projektując bardziej funkcjonalne, ekonomiczne i przyjazne dla środowiska miejsca pracy, eksperci AOS oferują kompleksowy asortyment usług – od projektu koncepcyjnego po realizację.

– Możliwość rozwinięcia działalności na rynku francuskim – jednym z najważniejszych światowych rynków nieruchomości komercyjnych – była dla nas sprawą priorytetową. To, że będziemy mogli także rozszerzyć dotychczasową działalność na innych rynkach, oferując komplementarne i bardziej zróżnicowane usługi, sprawia, że przejęcie AOS to ważny etap w rozwoju naszej firmy w Europie – powiedział Chris McLernon, CEO w Colliers International na region EMEA. – Jesteśmy przekonani, że siła naszej globalnej platformy i marki Colliers pomoże naszym klientom odnosić jeszcze większe sukcesy dzięki rozwojowi i dywersyfikacji naszych dotychczasowych usług, między innymi w zakresie zarządzania nieruchomościami i

majątkiem, wyceny nieruchomości oraz operacji na rynkach kapitałowych – dodał Chris McLernon.

– Wzajemne dopasowanie naszych firm pod względem kultury i strategii było widoczne od początku – stwierdził Gilles Betthaeuser, prezes Grupy AOS. – Kultura organizacyjna Colliers jest podobna do naszej. Trudno dorównać tej firmie pod względem konsekwencji w dążeniu do ciągłej poprawy jakości usług, a jej globalna platforma zapewni naszym klientom wszelkie niezbędne możliwości realizowania przedsięwzięć. Cały nasz zespół wiąże ogromne nadzieje z tym nowym etapem w historii naszej firmy. Liczymy na jeszcze szybszy rozwój działalności w nadchodzących latach pod marką Colliers International – oświadczył Gilles Betthaeuser.

– Raz jeszcze nasz sprawdzony model partnerskiej współpracy umożliwił zawarcie tak ważnej transakcji – powiedział Jay S. Hennick, założyciel i prezes FirstService Corporation. – FirstService i Colliers od lat dynamicznie się rozwijają dzięki współpracy z tak wybitnymi specjalistami jak Gilles Betthaeuser – liderami biznesu, kierującymi zespołami, które podchodzą do swojej pracy z ogromnym entuzjazmem oraz wolą osiągania sukcesów i kreowania wartości poprzez zapewnienie klientom zróżnicowanych usług. W imieniu całej naszej organizacji pragnę powitać Gillesa w naszym rosnącym zespole – dodał Jay S. Hennick.