Ogłoszenie zwycięzców oraz wręczenie nagród 5 edycji konkursu miało miejsce podczas uroczystej gali, która odbyła się 4 grudnia w warszawskim hotelu Hilton. Wydarzenie prowadziła redaktor naczelna miesięcznika Eurobuild Ewa Andrzejewska oraz Maciej Orłoś. Nagrody przyznawane są za wyniki biznesowe firm oraz kluczowe osiągnięcia mające wpływ na kondycję rynku nieruchomości komercyjnych w Europie. Wyboru zwycięzców dokonuje jury złożone z reprezentantów czołowych firm związanych z rynkiem nieruchomości w regionie Europy Środkowej, Południowej i Wschodniej, w tym między innymi przedstawicieli  deweloperów, inwestorów, banków oraz  firm konsultingowych.

Szefowie stojący za sukcesem nagrodzonych działów firmy Colliers to Tomasz Kasperowicz oraz Maciej Chmielewski (powierzchnie magazynowe) oraz Peter Love i Marzena Ciurzyńska (zarządzanie nieruchomościami).

„Nagrody przyznawane przez branżę są dla nas niezwykle cenne, tym bardziej, jeśli jest to już kolejny tytuł. Dział magazynowy został wyróżniony w konkursie Eurobuild Awards po raz czwarty. Dział zarządzania nieruchomościami systematycznie się powiększa i ma już pod swoimi skrzydłami budynki o powierzchni przekraczającej milion mkw. Dziękuję jury za docenienie naszej pracy, a kolegom i koleżankom z pracy za pasję z jaką podchodzą do swoich zadań. Gratuluję również pozostałym zwycięzcom konkursu i życzę wszystkiego dobrego w 2015 roku.” - skomentowała Monika Rajska-Wolińska, Partner Zarządzający Colliers International w Polsce.