W negocjacjach z markami Grey Wolf oraz Swiss, właściciela centrum reprezentowała firma doradcza Colliers International, będąca wyłącznym agentem odpowiedzialnym za doradztwo strategiczne i re-komercjalizację centrum.

Solaris Center to najbardziej centralnie położony obiekt  handlowy w mieście, oferujący szeroką ofertę mody znanych marek i akcesoriów. Wiele z tych marek, między innymi Zara, New Yorker, czy Deni Cler posiada w Solaris Center swoje jedyne sklepy w Opolu. Grey Wolf oraz Swiss dołączyły do tego grona najemców, uzupełniając ofertę najbardziej unikalnego segmentu handlowego w centrum.

Grey Wolf to polska marka działająca w segmencie eleganckiej odzieży dla kobiet. Oferta Grey Wolf doskonale uzupełni ofertę centrum w tej kategorii. Salon Grey Wolf w Solaris Center jest jedynym sklepem marki w Opolu. „ Lokalizacja Solaris Center oraz modowy charakter centrum jest świetnym otoczeniem dla naszej marki” – mówi właściciel  marki  Grey Wolf - Pan Marek Pachulski.

Swiss to marka która zadebiutowała w Opolu, otwierając swój pierwszy i jedyny salon w Solaris Center. SWISS to obecnie ponad 70 butików z zegarkami i biżuterią, zlokalizowanych w najlepszych centrach handlowych w Polsce. Oferta firmy obejmuje prawie 40 marek zegarków oraz  biżuteria słynnych i cenionych projektantów.

Salon  X-Kom zlokalizowany na drugim poziomie galerii,  specjalizuje się w sprzedaży komputerów stacjonarnych, notebooków, oprogramowania i akcesoriów.

Centrum Edukacyjne Master to wyjątkowe uzupełnienie oferty usługowej Solaris Center, oferujące szeroki wachlarz kursów językowych dla dzieci, dorosłych oraz firm.

Solaris Center w Opolu to nowoczesny obiekt handlowo-usługowo-rozrywkowy, zlokalizowany w samym centrum miasta przy Pl. Kopernika, w pobliżu Rynku i Uniwersytetu Opolskiego. Na powierzchni ponad 17 000 m2 GLA działalność prowadzi 86 najemców. Główne marki obecne w Solaris Center to Alma, Intersport, EURO RTV AGD, Zara, C&A, New Yorker, Bershka, Stradivarius, Reserved, Douglas, Camaieu czy Promod. Helios, połączony z  centrum handlowym, to jedyny obiekt kinowy typu multiplex w Opolu.