Ogłoszenie zwycięzców oraz wręczenie nagród 4 edycji konkursu miało miejsce podczas uroczystej gali, która odbyła się 5 grudnia w warszawskim hotelu Hilton. W wydarzeniu prowadzonym przez Huberta Urbańskiego oraz Ewę Andrzejewską wzięło udział ponad 700 gości związanych z branżą nieruchomości. Nagrody przyznawane są za wyniki biznesowe firm oraz kluczowe osiągnięcia mające wpływ na kondycję rynku nieruchomości komercyjnych w Europie. Wyboru zwycięzców dokonuje jury złożone z reprezentantów czołowych firm związanych z rynkiem nieruchomości w regionie Europy Środkowej, Południowej i Wschodniej, w tym między innymi przedstawicieli  deweloperów, inwestorów, banków oraz  firm konsultingowych.

Szefowie stojący za sukcesem nagrodzonych działów firmy Colliers to Tomasz Kasperowicz oraz Maciej Chmielewski (powierzchnie magazynowe) oraz Paweł Skałba, Robert Karniewski i Ewelina Kałużna (powierzchnie biurowe).

Jestem niezwykle szczęśliwa, że po raz kolejny jurorzy docenili osiągnięcia naszej firmy. Nagrodzone zespoły Colliers triumfowały również w ubiegłym roku, a dział magazynowy został wyróżniony w konkursie Eurobuild Awards już po raz trzeci. Jestem dumna z pracy nagrodzonych zespołów, ale podziękowania należą się wszystkim pracownikom Colliers, którzy mają duży udział we wspólnym sukcesie. Gratuluję również pozostałym zwycięzcom konkursu i życzę branży nieruchomości trafnych decyzji biznesowych w 2014 roku.” - skomentowała Monika Rajska-Wolińska, Partner Zarządzający Colliers International w Polsce.