Astrum Business Park jest kompleksem biurowym oferującym około 30 000 m² powierzchni biurowo-usługowej. Tworzą go 6-kondygnacyjny budynek, usytuowany wzdłuż ulicy Łopuszańskiej i cztery niższe segmenty o 4 kondygnacjach, znajdujące się w dalszej części działki.

Ruszyła budowa I fazy projektu. W połowie 2015 roku planujemy oddanie ponad 22 000 m2 powierzchni biurowej. Termin rozpoczęcia budowy II fazy będzie natomiast uzależniony od zainteresowania ze strony potencjalnych najemców.” – komentuje Jarosław Stępniewski, prezes  Prochem S.A.

Na terenie obiektu planowane są takie usługi jak: kantyna, kawiarnia, salonik prasowy, bankomat, czy ekologiczna myjnia samochodowa. Projekt jest w trakcie certyfikacji w systemie BREEAM. Ekologiczne rozwiązanie pozwalają na obniżenie kosztów eksploatacji oraz zużycia mediów.

Jak pokazują badania Warsaw Research Forum coraz więcej firm z branży IT oraz nowych technologii wybiera Ochotę i Włochy (szczególnie Zachodni odcinek Alei Jerozolimskich) na nową siedzibę firmy. Jestem pewna, że doskonała lokalizacja Astrum Business Park przy skrzyżowaniu Łopuszańskiej z Alejami Jerozolimskimi oraz bliskość stacji WKD będą ważnym kryterium przy wyborze tego projektu przez potencjalnych najemców.” – komentuje Marta Wiewiórowska-Kudła, Dział Powierzchni Biurowych – Reprezentacja Właściciela, Colliers International

Kompleks biurowy znajduje się w dynamicznie rozwijającym się zagłębiu biurowym w okolicach zachodniej części Alei Jerozolimskich. Rozwijana intensywnie w tej okolicy infrastruktura drogowa i bliskość zarówno centrum miasta jak i lotniska Chopina gwarantują doskonałą komunikację z każdym miejscem w Warszawie. Budowa kompleksu zaczęła się w połowie tego roku, zaś przewidywany termin wejścia najemców to czerwiec 2015 roku. Pierwszym najemcą projektu jest Prochem S.A. oraz spółki z nim powiązane, które zajmą powierzchnię 4000 m2.