Bank Pocztowy wynajął 3000 m2 powierzchni w nowym projekcie Corner House przy ulicy Puławskiej na warszawskim Górnym Mokotowie. Bank zajmie ponad 80% powierzchni w biurowcu, na którego dachu zawiśnie również logo firmy. Nowy najemca wprowadzi się do budynku w czerwcu 2014 r., kiedy obiekt zostanie oddany do użytku. Uroczyste „zawieszenie wiechy” zaplanowano na 2 grudnia tego roku.

Corner House to nowoczesny biurowiec klasy A, o powierzchni najmu około 3 500 m2.  Budynek jest usytuowany w prestiżowej lokalizacji na Mokotowie, przy głównej arterii komunikacyjnej dzielnicy – ulicy Puławskiej. W sąsiedztwie znajdują się m.in. Park Arkadia i Pałac Królikarnia oraz park wodny Warszawianka. Przystanki tramwajowe i autobusowe zlokalizowane są praktycznie przed budynkiem, a odległość od stacji metra Wierzbno nie przekracza 300 m. Nawet w godzinach szczytu, do centrum miasta dojedziemy w 10 minut.

„Nowa lokalizacja zapewnia dogodne połączenie komunikacją miejską, zarówno z centrum miasta, jak i w obrębie samego Mokotowa. Dodatkowym atutem jest także doskonała ekspozycja zarówno na północną, jak i południową część ulicy Puławskiej.” - komentuje Katarzyna Tasarek-Skrok, Associate Director w Dziale Powierzchni Biurowych, Colliers International.

Właścicieli budynku – akcjonariuszy Grupy Universal Properties oraz Real Managements S.A. również reprezentowała agencja Colliers International - dział Reprezentacji Właściciela.