Negocjacje z firmą Rossman prowadził właściciel centrum. Natomiast w negocjacjach z Tally Weijl, wynajmującego reprezentowała agencja doradcza Colliers International.

Tally Weijl, działający w Solaris na pierwszym poziomie centrum od początku jego otwarcia, to jedyny salon tej marki w Opolu.  Nowy sklep o powierzchni 156 m2 został już otwarty i zaaranżowany w nowym koncepcie wnętrza marki Tally Weijl. Powiększając swoją powierzchnię o ponad 60%, marka zaoferuje klientkom większy asortyment produktów, nowoczesną i atrakcyjną aranżację powierzchni.

Drogeria Rossmann, znajdująca się na poziomie -1 galerii,  powiększy swój salon o 25% w stosunku do obecnej powierzchni. Tym samym Rossmann będzie mógł zaoferować klientom produkty i komfort zakupów na powierzchni 466 m2.  Otwarcie powiększonego sklepu Rossmann zaplanowane jest na maj 2014 roku.

„Powiększenie powierzchni sklepów Tally Weijl i Rossmann jest dla nas ważnym wydarzeniem, ponieważ obaj najemcy byli z nami od początku działalności centrum’’ – komentuje Magda Derwisz, Prokurent Spółki Coucal, właściciela centrum. ,,Jesteśmy zadowoleni, że marki te doceniły Solaris oraz będą mogły zaoferować naszym klientom nowe, większe i bardziej komfortowe oferty handlowe. Wiara w potencjał centrum obecnych najemców to najlepsze potwierdzenie atrakcyjności naszego centrum’’ – kontynuuje Magda Derwisz.

Solaris Center w Opolu to nowoczesny obiekt handlowo-usługowo-rozrywkowy, zlokalizowany w samym centrum miasta, przy pl. Kopernika, w pobliżu Rynku i Uniwersytetu Opolskiego. Na powierzchni ponad 17 000 m2 GLA działalność prowadzi 86 najemców. Główne marki obecne w Solaris Center to Alma, Intersport, EURO RTV AGD, Zara, C&A, New Yorker, Bershka, Stradivarius, Reserved, Douglas, Camaieu czy Promod. Helios, znajdujący się bezpośrednio przy centrum handlowym, to jedyny obiekt kinowy typu multiplex w Opolu.