Umowa została zawarta 31 października. Wola Park oferuje 61 850 m2 powierzchni najmu, włączając 18 130 m2 należące do hipermarketu Auchan. Wiosną 2014 roku Inter IKEA planuje powiększyć projekt o dodatkowe 17 565 m2. Po zakończeniu prac Wola Park będzie drugim największym centrum handlowym w Warszawie.

„Przy tak poważnej transakcji, jaką było przejęcie centrum handlowego Wola Park, dobrze mieć wsparcie solidnego i zaufanego partnera. Cieszymy się, że umowę udało nam się sfinalizować w zakładanym terminie. Tym bardziej, że pojawienie się w naszym portfolio tak atrakcyjnego centrum z dużym potencjałem, znacząco wzmocni pozycję Inter IKEA Centre Group Poland na rynku warszawskim” – komentuje Wojciech Dzwonkowski, Dyrektor ds. Ekspansji.

Wola Park jest usytuowana w zachodniej części Warszawy, w dzielnicy Wola, przy ulicy Górczewskiej. Inter IKEA Centre Group Poland jest właścicielem ośmiu (łącznie z Wola Park) centrów handlowych w Polsce.