Marta Cegielnik dołączyła do grona pracowników Colliers International w czerwcu 2010 jako wsparcie zespołu powierzchni handlowych. Była odpowiedzialna za przygotowywanie ofert dla klientów i uczestniczyła w procesie komercjalizacji powierzchni handlowych. W październiku 2011 Marta awansowała na stanowisko Koordynatora Transakcji i zajmowała się wynajmem i techniczną koordynacją najemców.

Po awansie na stanowisko Associate do obowiązków Marty należy komercjalizacja centrów handlowych, ich pozycjonowanie i rozwój oraz negocjacjowanie umów najmu. W swojej karierze zawodowej Marta zajmowała się takimi projektami jak m.in.: Park Handlowy IKEA Janki, IKEA Wrocław Bielany, Turawa Park w Opolu, Europa Centralna w Gliwicach. Przed rozpoczęciem pracy w Colliers, Marta pracowała dla takich firm jak Xerox i FedEx.

W chwili obecnej Marta odpowiedzialna jest za komercjalizację projektów w Siedlcach, Białymstoku, Gdańsku i Szczecinie.