Hotel Polonez powstał w latach 70-tych i oferuje 21 000 m2 powierzchni najmu. Obiekt jest usytuowany w centrum Poznania, niedaleko rynku starego miasta i w bezpośrednim sąsiedztwie Uniwersytetu Adama Mickiewicza. W Poznaniu mieści się wiele uczelni wyższych oraz szkół technicznych, a łączna liczba studentów szacowana jest na 140 000. Griffin ma w planach przekształcić Hotel Polonez na dom akademicki z częścią handlową o powierzchni 5 000 m2.

Griffin otrzymał także wyłączność od Orbis S.A. na udział w transakcji  innej kluczowej nieruchomości zlokalizowanej  w Warszawie,  która  ma zostać sfinalizowana w 2013 roku.

Hotel Polonez to już 6 z kolei transakcja Griffin zamknięta w  2012 roku. W portfelu Griffina znajdują się zarówno grunty inwestycyjne jak i istniejące już nieruchomości, które oferują łącznie ponad 300 000 m2 powierzchni biurowej, 100 000 m2 powierzchni handlowej oraz 270 000 m2 powierzchni pod projekty mieszkaniowe. Griffin ma w planach wzmocnienie swojej działalności na rynku inwestycyjnym. W przeciągu kolejnych dwóch lat zamierza podwoić portfolio projektów, którymi zarządza.