Nowa Era, będąca liderem na rynku wydawniczym, przedłużyła dotychczasową umowę najmu oraz wynajęła dodatkową powierzchnię i  obecnie zajmuje 3500 tys. m2. Colliers reprezentował w tej transakcji Właściciela budynku, fundusz  IVG.

Miesiąc wcześniej, również w imieniu Właściciela, Colliers uczestniczył w renegocjacji umowy najmu z Mazowieckim Oddziałem Obrotu Gazem (MOOG). Firma z sektora gazowniczego i naftowego zajmuje w biurowcu powierzchnię 1500 m2.

Maciej Zajdel, prezes IVG Poland, komentuje: „Cieszymy się, że nasi wieloletni Najemcy doceniają atuty budynku Jerozolimskie Offices i chętnie w nim pozostają.  Firmy, które mają tu swoje siedziby,  wśród zalet Jerozolimskie Offices wymieniają szybki i wygodny dojazd do centrum miasta i lotniska Okęcie, dobry transport publiczny, bliskość dwóch centrów handlowych ze wszelkimi udogodnieniami oraz dobre zarządzanie budynkiem.

Marta Wiewiórowska-Kudła, odpowiedzialna za transakcje z ramienia Colliers dodaje: „Budynek jest bardzo popularny wśród najemców. W wyniku podpisanych umów do wynajęcia pozostały już tylko dwa ostatnie moduły o wielkości 54 i 205 m2.”

Jerozolimskie Offices znajduje się w warszawskiej dzielnicy Ochota, przy Al. Jerozolimskich 146D. Łącznie budynek oferuje 8 130 m2 powierzchni najmu. Najemcy zainteresowani tą lokalizacją mają również do dyspozycji powierzchnie w sąsiednim kompleksie Jerozolimskie Business Park.

Zajmujący się wynajmem powierzchni w Jerozolimskie Offices i Jerozolimskie Business Park Colliers International został uhonorowany tytułem Agencji Roku w kategorii powierzchni biurowych oraz Firmy Roku w kategorii zarządcy nieruchomości wg CEE Real Estate Quality Awards 2012.