Ogłoszenie zwycięzców oraz wręczenie nagród 3 edycji konkursu miało miejsce podczas uroczystej gali, która odbyła się 6 grudnia w warszawskim hotelu Hilton. W wydarzeniu prowadzonym przez Huberta Urbańskiego oraz Ewę Andrzejewską wzięło udział prawie 700 gości związanych z branżą nieruchomości. Galę poprzedzała konferencja Construction & Property Conference, poświęcona tematom związanym z rynkiem nieruchomości komercyjnych i mieszkaniowych. Nagrody przyznawane są za wyniki biznesowe firm oraz kluczowe osiągnięcia mające wpływ na kondycje rynku nieruchomości komercyjnych w Europie. Wyboru zwycięzców dokonuje jury złożone z reprezentantów czołowych firm związanych z rynkiem nieruchomości w regionie Europy Środkowej, Południowej i Wschodniej, w tym między innymi przedstawicieli  deweloperów, inwestorów, banków oraz  firm konsultingowych

Szefowie stojący za sukcesem nagrodzonych działów firmy Colliers to Tomasz Kasperowicz oraz Maciej Chmielewski (powierzchnie magazynowe), Paweł Skałba, Robert Karniewski i Paul Blackman (powierzchnie biurowe) oraz Sean Briggs i Klaudia Woźniak (powierzchnie handlowe).

„Jestem bardzo szczęśliwa, że Colliers został nagrodzonych w trzech czołowych sektorach rynku nieruchomości komercyjnych. Nasze największe atuty, czyli wiedza ekspercka poparta latami doświadczenia w branży oraz obsługa klienta na najwyższym poziomie zostały docenione przez profesjonalistów z branży i to jest bardzo cenne wyróżnienie. Jestem dumna z pracy nagrodzonych działów, ale również ze wszystkich pracowników Colliers, bo w naszej firmie sukces opiera się na ścisłej i  partnerskiej współpracy. Gratuluje także pozostałym zwycięzcom i życzę całej branży nieruchomości wielu sukcesów w 2013 roku ”. skomentowała Monika Rajska-Wolińska, Partner Zarządzający Colliers International w Polsce.