Klaudia Woźniak będzie odpowiedzialna za rozwój działu Powierzchni Handlowych, wdrażanie strategii i pozyskiwanie nowych projektów handlowych w całej Polsce.

Klaudia posiada 15 lat  doświadczenia w zakresie komercjalizacji oraz inwestowania w sektorze nieruchomości handlowych Zdobywała je pracując dla Cushman & Wakefield, CBRE czy Charles Voegele, gdzie odpowiadała za ekspansję sieci handlowej w Polsce i w Czechach. W trakcie swojej kariery zawodowej Klaudia współpracowała z wieloma prestiżowymi klientami, w tym między innymi z ING Real Estate, Złote Tarasy, Carrefour, Tesco, Metro Group, AIB Polonia, GE.

Dynamiczne zmiany zachodzące na rynku nieruchomości komercyjnych są obecnie największym wyzwaniem zarówno dla najemcy jak i właściciela. Aranżowanie powierzchni w centrach handlowych ulega przemianom wraz z rozwojem rynku oraz  zmianą stylu życia społeczeństwa. Liczy się zatem dobra znajomość rynków globalnych i lokalnych, najnowszych trendów w handlu oraz umiejętność szybkiego dostosowania się do nowych warunków. Colliers z sukcesem pomaga w tym swoim klientom.” – mówi Klaudia Woźniak.

„Cieszę się, że osoba z tak dużym i wszechstronnym doświadczeniem jak Klaudia zasili szeregi Colliers. Jestem pewna, że razem z Seanem Briggsem, który niedawno dołączył do nas jako Dyrektor Zarządzający na Europę Wschodnią, Klaudia poszerzy portfolio Działu Powierzchni Handlowych o kolejne ciekawe projekty.” – powiedziała Monika Rajska-Wolińska, Partner Zarządzający, Polska, Colliers International.