- Pozyskanie tak wybitnego eksperta jak Andrew, jednego z najlepszych specjalistów w branży nieruchomości komercyjnych, to ważny krok w kierunku dalszego rozwoju naszej działalności w obszarze usług dla klientów korporacyjnych w regionie EMEA i poza nim” – komentuje Chris McLernon, dyrektor generalny Colliers w regionie EMEA. – Andrew posiada bogate międzynarodowe doświadczenie zdobyte przy współpracy z dziesiątkami przedsiębiorstw z całego świata, notowanych w rankingu Fortune 500, którym doradzał przy opracowywaniu rozwiązań w zakresie przekształceń dotyczących nieruchomości. Doświadczenie to pozwoli nam zapewnić wsparcie jeszcze większej liczbie ważnych najemców korporacyjnych poszukujących zaufanego doradcy, który zadba o to, by ich strategia dotycząca nieruchomości przyniosła wymierne korzyści oraz pomoże im wprowadzać innowacje w miejscu pracy.

Przed dołączeniem do Colliers Andrew Hallissey pracował w CBRE, gdzie zajmował wyższe stanowiska kierownicze w dziale Global Workplace Solutions w Chicago, Hong Kongu, Nowym Jorku i Londynie. Andrew posiada międzynarodowe doświadczenie, które zdobywał, pracując przez ostatnich 18 lat w różnych państwach regionu EMEA, w Ameryce Północnej oraz w regionie Azji i Pacyfiku, gdzie doradzał dużym przedsiębiorstwom w zakresie globalnej struktury i strategii nieruchomości. Obecnie Andrew zasiada również w globalnym zarządzie Corenet – czołowego międzynarodowego stowarzyszenia profesjonalistów z branży nieruchomości korporacyjnych.

Na nowym stanowisku Andrew będzie bezpośrednio podlegał Chrisowi McLernonowi, dyrektorowi generalnemu Colliers w regionie EMEA i będzie odpowiedzialny za nadzór nad ofertą zintegrowanych usług dla najemców korporacyjnych, ze szczególnym uwzględnieniem obsługi w zakresie nieruchomości korporacyjnych, strategii budowania portfela, zarządzania transakcjami, obsługi brokerskiej, administrowania umowami najmu, zarządzania projektami, optymalizacji wykorzystania przestrzeni biurowych oraz doradztwa w zakresie outsourcingu usług zarządzania obiektami w regionie EMEA.