Od ponad 10 lat siedziba firmy Prologis, lidera nieruchomości logistycznych w Polsce, znajduje się w warszawskim kompleksie biurowym Lumen, zlokalizowanym w centrum Warszawy (tuż obok Pałacu Kultury i Nauki oraz Dworca Centralnego). Renegocjację dotychczasowej umowy najmu oraz zaprojektowanie wnętrza na nowo wraz z nadzorem prac, firma powierzyła Colliers International. Prace nad wnętrzem, które ma być przygotowane zgodnie z podejściem „human centered design” zakończą się w październiku br. Na czas remontu Prologis przeniósł się do tymczasowego biura na terenie Lumenu.

— Zdecydowaliśmy się na przedłużenie umowy najmu w biurowcu Lumen ze względu na jego lokalizację oraz dostępność dużej ilości miejsc parkingowych. Wierzymy, że Colliers International sprawnie przeprowadzi nas przez proces zmian i zaprojektuje biuro Prologis na miarę naszych potrzeb — mówi Marta Gąska, senior HR business partner CEE w Prologis.

— Dziękujemy firmie Prologis za zaufanie i cieszymy się z zacieśnienia naszej współpracy. Stale rozwijamy naszą ofertę usług z myślą o potrzebach klientów i rynkowych trendach. Ponieważ zdajemy sobie sprawę z tego, że współczesne biuro musi tworzyć przyjazne środowisko pracy, nasz dział Workplace Innovation pomaga klientom zaprojektować innowacyjną przestrzeń biurową w sposób zwiększający satysfakcję i wydajność pracowników —  mówi Marcin Sabowicz, Associate Director w Dziale Powierzchni Biurowych, Colliers International.

Biurowiec Lumen jest częścią wielofunkcyjnego kompleksu Złote Tarasy i oferuje łącznie 23 500 mkw. wysokiej jakości powierzchni na 8 piętrach.