Nominację ogłosił Chris McLernon, dyrektor generalny Colliers na region EMEA. – Monika jest jednym z najlepszych specjalistów w regionie, świadczy usługi na najwyższym poziomie i jest zaangażowana w rozwój swojego zespołu. Jesteśmy przekonani, że doświadczenie i wiedza Moniki wpłyną na wzmocnienie pozycji Colliers w regionie EMEA – powiedział Chris McLernon.

Monika Rajska-Wolińska posiada ponad 16 lat doświadczenia w sektorze nieruchomości. Stanowisko partnera zarządzającego Colliers objęła w 2011 roku. Od tego czasu dochód firmy wzrósł o ponad 35%, a zatrudnienie aż o blisko 60%. Monika jest członkiem Royal Institution of Chartered Surveyors, CEO Round Table, Young Presidents Organization oraz Fundacji Liderek Biznesu. W kwietniu tego roku Monika została uhonorowana tytułem Profesjonalisty Roku w prestiżowym konkursie branżowym CEE Quality Awards.

— Jestem zaszczycona propozycją członków zarządu EMEA. To ogromne wyróżnienie nie tylko dla mnie, ale również dla wszystkich biur Colliers w Polsce, których osiągnięcia biznesowe sukcesywnie rosną. Zawsze staram się promować Polskę, jako miejsce przyjazne biznesowi i otwarte na inwestycje, dlatego ogromnie się cieszę, że będę miała okazję decydować o dalszej strategii rozwoju firmy, zasiadając obok przedstawicieli takich potęg gospodarczych jak Niemcy, Wielka Brytania czy Francja — komentuje Monika Rajska-Wolińska.

W Polsce Colliers jest obecny od 1997 roku i posiada biura w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku, Katowicach i Łodzi, w których łącznie zatrudnia ponad 200 specjalistów.