Nowy menedżer będzie odpowiedzialny za współpracę z obecnymi i potencjalnymi klientami rynku biurowego we Wrocławiu i okolicach. Jednocześnie będzie wspierał w procesach transakcyjnych pozostałe działy Colliers.

Przed dołączeniem do Colliers Kamil pracował dla Agencji Rozwoju Aglomeracji Wrocławskiej S.A., gdzie był odpowiedzialny za doradztwo w zakresie planowania i realizacji inwestycji zagranicznych we Wrocławiu i okolicach. Dodatkowo koordynował program wspierania polskich przedsiębiorstw za granicą oraz aktywnie współpracował z wrocławskimi mediami, Urzędem Miasta Wrocławia oraz lokalnymi uczelniami wyższymi. Kamil jest absolwentem filologii niemieckiej na Uniwersytecie Wrocławskim.

„Ogromnie się cieszę, że osoba z tak dobrą znajomością rynku wrocławskiego dołączy do naszego zespołu. Wrocław jest miastem z bardzo dużym potencjałem i sądzę, że ulokowane tam biuro Colliers wkrótce może stać się jednym z najbardziej znaczących biur regionalnych. Doświadczenie Kamila w pracy z zagranicznymi inwestorami rozpoczynającymi swoją działalność w Polsce oraz znajomość procedur związanych z tym procesem jest doskonałym wsparciem dla kompleksowej obsługi naszych klientów.” – komentuje Monika Rajska-Wolińska, partner zarządzający Colliers International w Polsce.

– Wrocław to jedno z największych i najdynamiczniej rozwijających się miast w Polsce. Z roku na rok przyciąga coraz liczniejszą rzeszę inwestorów. Szczególnie szybko rozwija się tutaj rynek usług biznesowych oraz centrów badawczo-rozwojowych, w których pracuje już ponad dwadzieścia tysięcy specjalistów. Znane firmy takie, jak Credit Suisse, HP, IBM czy Google korzystają tu z wysoko wykwalifikowanej kadry, dobrze rozwiniętej infrastruktury miejskiej, nowoczesnych powierzchni biurowych oraz pro-biznesowej polityki lokalnych władz. Wrocław oferuje obecnie pół miliona metrów kwadratowych nowoczesnej powierzchni biurowej, a nowe projekty są w fazie realizacji. Obecność Colliers we Wrocławiu to odpowiedź na potrzeby inwestorów, którzy coraz częściej interesują się rynkami regionalnymi, zapewniającymi wysokie stopy zwrotu z inwestycji.” – mówi Kamil Pakosz, menedżer Colliers International we Wrocławiu.