Przystąpienie do Koalicji oznacza deklarację chęci prowadzenia i wspierania praktyk, które zostały opisane w Kodeksie Dobrych Praktyk w Rekrutacji. Uczestnictwo jest przywilejem, ale również zobowiązaniem do ciągłego monitorowania swoich działań i podnoszenia kompetencji w zakresie zarządzania procesami rekrutacji oraz dzielenia się wiedzą z zakresu dobrych praktyk w tej dziedzinie.

– Staramy się zadbać o pozytywne doświadczenia naszych kandydatów. Na każdym etapie rekrutacji otrzymują oni informację zwrotną. W każdej chwili mogą się z nami skontaktować, spytać o przebieg procesu. Na naszej stronie internetowej można znaleźć informacje o tym, jak wygląda w Colliers system rekrutacji i podpowiedzi dla kandydatów jak się do niego przygotować, na co zwrócić uwagę. Dołączając do Koalicji potwierdzamy, że mamy dobre praktyki i chcemy je rozwijać, ale też promować na rynku pracy pozytywne wzorce, które od dawna funkcjonują w krajach zachodniej Europy. – mówi Agata Błaszkiewicz, dyrektor ds. HR w Colliers International.

Colliers w Polsce zatrudnia już ponad 230 osób w biurach w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu, Szczecinie, Gdańsku i Katowicach. W przeciągu ostatnich trzech lat zatrudnienie w firmie wzrosło o blisko 60%. Globalnie firma posiada 63 biura na całym świecie i zatrudnia ponad 15 800 pracowników.

Więcej o dobrych praktykach w rekrutacji: