Tym samym łączna powierzchna nieruchomości, którymi  firma zarządza w Polsce sięgnęła już 925 tys. mkw. Portfolio składa się obecnie z 58 nieruchomości (50 biurowców, 2 centrów handlowych i 6 magazynów).

W pierwszym półroczu 2014 roku portfolio nieruchomości, którymi zarządza Colliers powiększyło się o dziesięć obiektów należących do Immofinanz  Group, Griffin oraz firmy Konstanty Strus. Wśród przejętych w zarządzanie nieruchomości znajduje się osiem biurowców (Crown Point, Crown Tower, Taifun, Łopuszańska Business Park, Cybernetyki Office Center, IO-1, Company House II, Bliski Center), obiekt handlowy Galeria Siedlce oraz magazyn Silesia Logistic Park.

- Zawsze szukamy rozwiązań, które efektywnie zwiększają wartość nieruchomości naszego klienta. Skupiamy się także na wypracowaniu trwałych relacji z najemcami, którzy stanowią o wartości nieruchomości. Co roku przeprowadzamy badania satysfakcji, dzięki czemu mamy kontrolę nad jakością naszych usług. - mówi Marzena Ciurzyńska, Dyrektor Działu Zarządzania Nieruchomościami w Colliers International.

Dział Zarządzania Nieruchomości jest jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się działów firmy Colliers. Tworzący go eksperci są członkami prestiżowych organizacji takich, jak: RICS, ICSC oraz posiadają tytuły LEED Green Associate.