Bank Pocztowy wprowadził się do biurowca w czerwcu tego roku i zajął ponad 80% powierzchni budynku (3200 mkw.). Spółka LendOn specjalizująca się w pożyczkach gotówkowych wynajęła całe piętro (blisko 500 mkw.) i funkcjonuje w obiekcie od lipca. Sieć dyskontowa Biedronka zajmie całą powierzchnię handlową na parterze (330 mkw.) i wprowadzi się do obiektu jeszcze w tym roku.

– Budynek Corner House został w całości wynajęty jeszcze przed oddaniem nieruchomości do użytkowania, co daje dużą satysfakcję, szczególnie w kontekście stale rosnącej podaży na rynku warszawskim. Najemcy szukający powierzchni biurowej na Mokotowie docenili prestiż inwestycji i jej kameralny charakter – mówi Marcin Kowal z Colliers, specjalista w Dziale Powierzchni Biurowych | Reprezentacja Właściciela.

Corner House to nowoczesny biurowiec klasy A, o powierzchni najmu około 3 500 mkw. Budynek dysponuje 57 miejscami parkingowymi w garażu podziemnym dla swoich najemców. Nieruchomość usytuowana jest w prestiżowej lokalizacji na Mokotowie, przy głównej arterii komunikacyjnej dzielnicy – ulicy Puławskiej. W sąsiedztwie znajdują się m.in. Park Arkadia i Pałac Królikarnia oraz park wodny Warszawianka. Przystanki tramwajowe i autobusowe zlokalizowane są praktycznie przed budynkiem, a odległość od stacji metra Wierzbno nie przekracza 300 m. Nawet w godzinach szczytu, do centrum miasta można dotrzeć w 10 minut. Właścicielami budynku są akcjonariusze Grupy Universal Properties oraz Real Management S.A.