12 września bieżącego roku kompleks zakupiła od Ghelamco Poland spółka Nova Investments Sp. z o.o., należąca do Curzon Capital Partners III, L.P. – funduszu rynku nieruchomości zarządzanego przez Tristan Capital Partners LLP.

Ilość powierzchni w zarządzaniu Colliers dynamicznie rośnie, w tej chwili jest to już ponad 800 tys. m2 w Polsce. W tym momencie prowadzimy rozmowy z kolejnym znanym funduszem i mam nadzieję, że wkrótce znów będziemy mogli ogłosić następne wygrane przetargi.” – komentuje Marzena Ciurzyńska, Dyrektor działu Zarządzania Nieruchomościami w Colliers International.

Kompleks biurowy Mokotów Nova jest jedną z najnowszych inwestycji w jednej z głównych lokalizacji biurowych w Warszawie. Ukończony w styczniu 2012 roku przez belgijskiego dewelopera Ghelamco, jest obiektem biurowo-handlowym klasy A. Kompleks Mokotów Nova oferuje 43 698 m2 powierzchni, z czego około 40 000 m2 to powierzchnia biurowa, a nieco ponad 3000 m2 przypada na powierzchnię handlowo-usługową. Powierzchnie biurowe w większości zostały już wynajęte. Głównymi najemcami są firmy: Hyundai Motor Poland, Ghelamco Poland, BMW Financial Services Polska, Cargill Poland, Oriflame Poland, Guess Poland oraz  Medicover.