Inwestycja powstaje w ścisłym centrum Warszawy, u zbiegu ulicy Złotej oraz Emilii Plater i zaoferuje około 1000 m2 powierzchni handlowej. Wysokie na ponad 5 metrów przeszklone witryny zaoferują doskonałą widoczność, a teren przed budynkiem będzie zaaranżowany zielenią i elementami małej architektury.

„Największym atutem ZŁOTEJ jest doskonała lokalizacja w ścisłym centrum stolicy. Obiekt znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie Złotych Tarasów – jednej z najczęściej odwiedzanych galerii handlowych w stolicy (20 milionów odwiedzających rocznie).. Ponadto, w najbliższym otoczeniu projektu znajdują się najbardziej prestiżowe hotele przyjmujące rocznie około 1 milion gości oraz liczne budynki biurowe (60 w promieniu 1 kilometra), w których zatrudnienie znajduje ok. 65 000 osób. Duże znaczenie ma też bliskość Pałacu Kultury i Nauki oraz miejsc z ofertą kulturalną i rozrywkową, jak teatry, kina. Strefa zasięgu obiektu jest zatem ogromna.„ - komentuje Klaudia Woźniak, Associate Director w Dziale Powierzchni Handlowych Colliers International.

Luksusowy apartamentowiec został zaprojektowany przez światowej klasy architekta Daniela Libeskinda i jest budowany przez Orco Property Group. Budynek zostanie oddany do użytku w połowie przyszłego roku.

Planowany mix najemców dla ZŁOTEJ zakłada pojawienie się w obiekcie restauracji, kawiarni, lokali usługowych oraz ekskluzywnych marek z branży modowej, czy kosmetycznej.” – dodaje Klaudia Woźniak  z Colliers International.