„City Point to kompaktowa śródmiejska galeria, która, mimo coraz większego nasycenia aglomeracji śląskiej obiektami handlowymi, prosperuje wyjątkowo dobrze. Obiekt sukcesywnie pozyskuje nowych, solidnych sieciowych partnerów. Do grona najemców wiosną dołączyło Multikino, latem salon biżuterii By Dziubeka oraz operator telefonii komórkowej Play. Ponadto,  jesienią  otworzy tu swój salon wiodąca polska firma odzieżowa – DIVERSE. Swoje umowy postanowiły również przedłużyć znane i lubiane marki odzieżowe: RESERVED, CROPP oraz BIG STAR” – informuje Anna Radecka z Colliers International, odpowiedzialna za rekomercjalizację City Point.

Galeria City Point to zlokalizowane w sercu Tychów centrum handlowo-rozrywkowe, na które składa się: galeria handlowa z markowymi sklepami i lokalami usługowymi,
5-salowe kino, kawiarnie i restauracje. Właścicielem centrum jest firma TUP PROPERTY S.A., należąca w 100% do TUP S.A. notowanej na warszawskiej GPW.