Ciber początkowo wynajął w budynku 1 000 m2, ale ze względu na dynamiczny rozwój i ambitne plany spółki powierzchnia najmu została powiększona jeszcze o 690 m2.

„Ciber to jedna z wiodących firm na poznańskim rynku IT, a jej dynamiczny rozwój w Poznaniu to duży sukces. Ciber jest jednym z pierwszych najemców budynku Malta House firmy Skanska, położonego naprzeciw jeziora Malta. Biurowiec charakteryzuje się świetną jakością wykonania i doskonałą funkcjonalnością .” – komentuje Sebastian Bedekier, Dyrektor Regionalny Colliers International w Poznaniu.

Ukończony w lipcu tego roku Malta House oferuje 14 700 m2 powierzchni biurowej klasy A. Biurowiec ma siedem kondygnacji, z czego dwie pod ziemią. Parking wewnętrzny oferuje 275 miejsc. Na dachu budynku zaplanowano ogrody, z których będą mogli korzystać najemcy.

Ciber jest firmą działającą globalnie w branży IT już od prawie 40 lat. Wyróżnia się bogatym doświadczeniem, ogólnoświatową renomą oraz szerokim spektrum fachowej wiedzy w dziedzinie nowych technologii. Ciber oferuje usługi w zakresie rozwoju i zarządzania aplikacjami, strategii IT, rozwiązań typu business intelligence, jak również zapewniania i badania jakości. Firma zatrudnia globalnie 7 tysięcy specjalistów.