— Ostatnie dwa lata mojej pracy w Colliers International były intensywnym i produktywnym okresem reprezentowania firmy na arenie międzynarodowej. Mamy wspaniały, wyspecjalizowany w prowadzeniu transakcji zespół. W dalszej pracy wciąż będę kładł bardzo duży nacisk na dzielenie się wiedzą z klientami, aby jeszcze pełniej wykorzystywali potencjał rynku i efektywniej optymalizowali wartość posiadanego portfela — mówi Dariusz Forysiak, Dyrektor w Dziale Doradztwa Inwestycyjnego Colliers International.

— Jesteśmy bardzo zadowoleni ze sposobu, w jaki Dariusz rozwinął naszą linię biznesową w zakresie doradztwa przy sprzedaży i zakupie centrów handlowych. Jego znajomość rynku najemców i operatorów w połączeniu z naszą wiedzą na temat rynków kapitałowych pozwoliły nam doradzić naszym klientom w wielu transakcjach, reprezentując, w zależności od projektów, stronę sprzedającą lub kupującą. W dalszym ciągu będziemy rozwijać nasze doradztwo w zakresie inwestycji handlowych powiedział Piotr Mirowski, senior partner i szef Dział Doradztwa Inwestycyjnego W Colliers International.

Dariusz Forysiak posiada ponad 20 lat doświadczenia na rynku nieruchomości. Swoją karierę rozwijał na różnych stanowiskach w grupie IKEA w Polsce, Szwecji i na Litwie. Bezpośrednio przed dołączeniem do Colliers pełnił funkcję Acquisition Managera w IKEA Centres Polska, gdzie był odpowiedzialny za rozwój biznesu oraz plany inwestycyjne nieruchomości spółki. Wspierał procesy transakcyjne, których przedmiotem były zarówno pojedyncze obiekty, jak i portfele nieruchomości spółki, w tym nabycie centrum handlowego Wola Park w Warszawie. W gronie kluczowych klientów, z którymi Dariusz współpracował znalazły się m.in. firmy takie, jak: EPP, Blackstone, Griffin Real Estate, Caelum, Immochan, Castorama, Acteum, Plaza Centers, MMG, IKEA.

Dariusz jest absolwentem w Akademii Leona Koźmińskiego. Ukończył zaawansowany kurs technik negocjacji w biznesie zorganizowany przez Scandinavian Purchasing Group, Project Management oraz szkolenie z zakresu finansów na Uniwersytecie Lund w Szwecji.